Vesiväri-tyyli tatuoinnissa ja ikivihreät aiheet:

vesivärityyli tatuoinnissa

Vesiväri-tyyli tatuoinnissa ja ikivihreät aiheet:

Tatuoimisen tyylilajit ja trendit vaihtelevat aikakausittain. Jotkut tatuointi aiheet ja tyylit pitävät pintansa ja nostavat päätänsä aika ajoin trendeistä huolimatta.

Esimerkiksi niin sanottuja ”ikivihreitä” tatuointi aiheita ovat kallot ja ruusut, joita tatuoidaan erillaisina kombinaatioina sekä erilaisin tyylein aina vuodesta toiseen.

Usein näitä vanhoja niin sanottuja kliseitä myös yhdeistellään erilaisin tavoin ja ehkä tämän päivän juttu onkin siinä, ettei pyörää yritetä liion keksiä uudelleen. Päinvastoin, erilaisten jo olemassa olevien tyylisuuntien yhdistelyllä on mahdollista saada nerokkaita yhdistelmiä, joista muodostuu upea taideteos.

Lisäksi vanhaan voi myös lisätä uutta särmää tuoreilla ideoilla ja tekniikoilla. Esimerkiksi vesiväritekniikka on suhteellisen tuore tulokas tatuoimisen saralla. Ensimmäiset vesivärityyliset tatuoinnit tulivat maailmankartalle vasta 2010-luvulla ja sittemmin siitä on tullut hyvin suosittu tatuoimisen toteutustapa.

Muistan tehneeni ensimmäiset vesivärityyliset teokseni vuonna 2013. Pian tuon jälkeen vierailin paljon Keski-Euroopassa, jossa tämä tyylilaji oli huomattavasti pidemmälle kehittynyt kuin täällä Pohjolassa.

Pääsin seuraamaan ja saamaan vaikutteita huikeilta artisteilta kuten Rachel Entartet, Eugen Shreider ja Cassy Jones. Erityisesti Rachelin vesiväritekniikka antoi minulle suuresti silmää ja vaikutteita oman tyylini kehittämiselle.

Vesivärityyli on ihana tapa toteuttaa väritatuointi. Se on nähdäkseni todella luovaa väreillä leikimistä. Omissa töissäni minulle on tärkeää saada aikaan illuusio liikkeestä, ikäänkuin väri olisi juuri ”roiskaistu” siveltimellä ihon pinnalle ja osittain valuisi vielä.

Parhaat vesiväritatuoinnit eivät kuitenkaan ole päätöntä värien roiskimista sinne tänne, vaan värien käyttö, sijoittelu ja niiden yhdistely on hyvin mietitty kokonaisuus, joka tukee tatuoinnin teemaa ja aihepiiriä parhaalla mahdollisella tavalla.

Vesiväri-tyyli tatuoinnissa ja ikivihreät aiheet luovat yhdessä uutta tyylillistä särmää:

vesivärityyli tatuoinnissa

Vesiväri-tyyli tatuoinnissa ja ikivihreät aiheet kuten ruusut, kallot, kompassi, pääskyset ja niin edelleen, tekevät yhdessä vallattoman yhdistelmän joka äkkiseltään vaikuttaa aivan uudelta keksinnöltä!

Vesivärityyli taipuu myös moneen. Sitä voi esimerkiksi käyttää taustahälynä luoden esimerkiksi illuusion avaruudesta kuten yllä olevassa new school-tyylisessä Brian Molko-tatuoinnissa.

Löytyy myös muitakin erilaisia tapoja yhdistellä uutta ja vanhaa; esimerkiksi tatuointi voi olla tyylilajiltaan old school, mutta väritys onkin tehty vesivärityylillä ja vain ulkolinjojen ja designin osalta kuva on selkeä old scool tatuointi.

Jos puolestaan haluaa lisätä surrealistista kulmaa tatuointiin oli perustyylilaji sitten realismista mandalaan mitä tahansa, vesiväri-tyyli on oivallinen ratkaisu myös tähän.

En oikeastaan ole vielä keksinyt mihin kuva-aiheeseen tai tyyliin vesiväri-tyyli ei sopisi. Esimerkiksi mandaloihin saa hauskan lisävivahteen lisäämällä niihin myös veisväri-tyylin keinoja.

Kaikki tatuoinnin ottajat eivät tietenkään lämpene tälle tatuoimisen tyylille, mikä on aivan tavallista. Siinä missä jokaiselle tyylilajille on vannoutunut ottajakuntansa, niin myös tälle.

Vesiväri-tyylin tatuoinnit ovat nousseet suosituiksi ei pelkästään sekä naisten että miesten keskuudessa, mutta myös eri ikäryhmien keskuudessa.

Hauskaahan on se, että vaikka vesiväritatuoinnit mielletään aina värikkäiksi, voidaan ne myös toteuttaa mustaharmaana. Tein esimerkiksi eräälle herrasmiehelle Ramsteinin logon tällä tekniikalla mustaharmaana pohkeeseen. Värilliset vesiväritatuoinnit ovat kuitenkin huomattavasti yleisempiä kuin mustaharmaat.

Onko tämä artikkeli sinusta mielenkiintoinen tai inspiroiva? Tweettathan sen eteenpäin alla olevasta linkistä:

Vesiväri-tyyli tatuoinnissa ja ikivihreät aiheet Klikkaa ja Twiittaa

Vesiväri-tyyli tatuoinnissa lisää mahdollisuuksia luovuudelle.

Itse rakastan selkeitä ja vahvoja linjoja. Usein vesiväritöissäni toistuu jompikumpi kahdesta teemasta: mustat syvät varjoalueet jotka nostavat väripintoja korkeammalle tai monipuoliset ja vahvat ulkolinjat joiden paksuus vaihtelee usein välillä 0,1-4 mm.

Alla olevassa kuvassa ei ole silminnähden ulkolinjoja, mutta tässä ratkaisuna olenkin käyttänyt syviä varjoalueita kontrastin luomiseksi. Musta väri on aina tärkeä elementti värikuvissa, sillä se tukee värien kirkkautta ja korostaa niitä.

vesivärityyli tatuoinnissa

Peittokuvissa vesivärityyli antaa paljon mahdollisuuksia! Värien vaihtuvuus ja kontrastit ovat erinomainen tapa häivyttää taka-alalle vanhoja tatuointeja. Tähän kun yhdistetään hyvä design ja kuvan sijoittelu, saadaan hyvinkin yksinkertaisella tavalla luotua uusi tatuointi, joka ei edes näytä peitetatuoinnilta.

En itse suosi vesivärityylisissä tatuoinneissa pelkkiä vaaleita sävyjä, sillä sävymaailma jää tuolloin helposti hieman latteaksi. Lisään aina jonkin verran tatuointeihin tummia sävyjä tuomaan kirkkautta vaaleammille pinnoille. Tämä myös auttaa siinä, että tatuointi näyttää hyvältä vielä vuosienkin päästä, sillä usein juuri vaaleat sävyt haalistuvat helpommin muun muassa auringon vaikutuksesta.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että vesiväritatuointi olisi musta tai tummanpuhuva möntti. Tummien alueiden hienovarainen lisääminen tuo tekstuuria ja kerroksellisuutta. Vaihtoehtoisesti värimaailma voi olla suhteellisen vaalea, kunhan tatuoinnissa on esimerkiksi selkeät mustat linjat tuomassa kuvalle ryhtiä.

Vesivärityylillä voi siis yhdistellä vanhoja olemassa olevia tyylejä nerokkaasti ja sillä onnistuu kaikki teemat jotka nyt mieleen sattuu juolahtamaan.

Lue myös: https://mustesielu.com/nain-valmistaudut-tatuoinnin-ottamiseen/

Oliko tämän kertainen artikkeli mielestäsi mielenkiintoinen, innostava tai informatiivinen? Jos vastasit mihin tahansa kohtaan kyllä, jaathan sen eteenpäin omaan sosiaaliseen mediaasi? Olen siitä superkiitollinen!

Tatuoimisiin!!!

<3 Olivia Moonchild

Seuraa ja tykkää, kiitos :