Urheilu ja harrasteliikunta sekä tuore tatuointi

Urheilu ja harrasteliikunta sekä tuore tatuointi

Urheilu ja harrasteliikunta, sekä tuore tatuointi askarruttaa monia jotka harkitsevat uuden tatuoinnin hankintaa.

Urheilulajeja sekä liikuntamuotoja on valtava määrä! Jotkut niistä asettavat enemmänkin rajoitteita riippuen tatuoinnin sijainnista keholla, kun taas toiset eivät varsinaisesti rajoitu vaikka hankkisitkin tatuoinnin mihin tahansa kehossasi.

Muistan luultavasti ikuisesti erään asiakkaani 2000-luvun alkupuolella, joka otti samalla kertaa molemmat kämmenselät. Kävimme läpi hoito-ohjeet kuten normaalistikin kuvan valmistuttua ja hän lähti niine hyvineen.

Viikkoa myöhemmin hän saapui studiolle melkoisen tuohtuneena näyttämään kämmenselkiään, joista käytännössä oli lähtenyt lähes kaikki värit. Se oli todella hämmentävää!

Siinä kun sitten käytiin läpi mitä kaikkea oli ehtinyt tapahtua tatuoimispäivästä lähtien viikon aikana, kävi ilmi että hän oli mennyt heti seuraavana iltana tatuoimisesta nostamaan raskasta määrää rautaa. Tämän seurauksena turvoksissa ollut kudos ei kestänyt rasitusta ja paraneva haava oli ratkeillut aiheuttaen värin karkaamisen.

”Ihmettelinkin miten sitä kudosnestettä noista käsistä sillä tavalla tirskahti” oli kaverin kommentti siinä vaiheessa.

Sovittiin siis uudelleenvärjäys aika ja jatkossa hän antoi painonnosto harrastukselleen lepoviikon aina kun kävi hakemassa uuden tatuoinnin.

Oli urheilullisuus sitten ammattimaista tai harrastelijatasoista, tuore tatuointi kannattaa ottaa huomioon treeniohjelmaa suunniteltaessa.

Urheilu ja harrasteliikunta sekä tuore tatuointi

Urheilu ja harrasteliikunta, sekä tuore tatuointi; näin hikoilu kannattaa ottaa huomioon:

Urheilu ja harrasteliikunta sekä tuore tatuointi muodostaa yhtälön, jossa tulee ottaa huomioon muutamia tärkeitä yksityiskohtia.

Yksi niistä on hikoilu.

Hikoilu itsessään on normaali kehontoiminta, eikä hiki varsinaisesti ole vaarallista. Voihan ihminen välillä hiota ilman varsinaista fyysistäkin rasitusta jossain määrin.

Urheillessa ja liikkuessa hien eritys voimistuu, sillä se on kehon tapa yrittää viilentää itseään rasituksen aikana. Hiki ei siis itsessään ole vaarallista, mutta se voi kuljettaa ihon pinnalta epäpuhtauksia, likaa ja bakteereja tatuoinnillesi.

Koska tatuointi on avohaava, täytyy se pitää puhtaana. Ihon pinnalla elää luonnolisena matkakumppanina bakteeri nimeltä stafylococcus aureus, joka ihon pinnalla ollessaan on vaaraton. Haavaan joutuessaan se voi aiheuttaa tulehduksen tatuointiisi.

Voit siis mennä tuoreen tatuointisi kanssa hikoilemaan vaikka seuraavana päivänä, kunhan muistat seuraavan ohjeistuksen tatuointisi turvaksi:

 • peseydy ennen treeneihin menoa, jotta ihosi on kauttaaltaan puhdas
 • pukeudu puhtaisiin treenivaatteisiin
 • peseydy uudestaan treenin jälkeen
 • rasvaa tatuointisi ohuelti hoitovoiteella (imeyttäen se ihoon) pesujen jälkeen

Onko tämä artikkeli sinusta hyödyllinen, informatiivinen tai kiinnostava? Olen superkiitollinen kun twiittaat sen eteenpäin alla olevasta linkistä:

Urheilu ja harrasteliikunta sekä tuore tatuointi Klikkaa ja Twiittaa

Huomioi tuore tatuointi treeniohjelmassa seuraavien vinkkien avulla:

Vaikka hikoilu ei ole este treenaamiselle, muutama muu seikka kannattaa ottaa huomioon.

Monissa urheilu- ja harrasteliikuntalajeissa on muita tekijöitä, jotka saattavat asettaa tatuointisi paranemisen ja hyvänä pysymisen riskiin.

Toki jos harrastat esimerkiksi lenkkeilyä ja tatuointisi sijaitsee sellaisessa paikassa, ettei lenkkikenkä pääse hiertämäään tai hankaamaan sitä, voit ottaa aika rennosti.

Tatuoinnilla kestää 2 vrk-14vrk niin sanotusti sulkeutua. Tämä tarkoittaa siis sitä, kuinka kauan kestää siihen että haavapinta on täysin umpeutunut. Tähän vaikuttaa huomattavasti myös tatuoinnin koko ja väritetyn pinnan osuus, sekä sijainti keholla.

Tatuoimisen yhteydessä kannattaa miettiä treeniohjelmaa ja tarvittaessa ottaa kevyemmin, ainakin tatuoidun alueen osalta, noin viikon ajan.

Jos lajiisi liittyy seuraavia uhkia tatuoinnillesi, kannattaa suunnitella joko kevyempi liikunta, tai pitää treenivapaa siksi aikaa kunnes haavapinnat ovat umpeutuneet:

 • joutuuko ihosi harjoituksen aikana venymään runsaasti?
 • joutuuko tatuoitu alue massiiviseen lihasrasitukseen?
 • onko tatuoitu alue vaarassa joutua hankaukseen?
 • onko tatuoitu alue vaarassa joutua puristuksiin?
 • voivatko treenissä käytetyt varusteet puristaa, hangata tai kiristää tatuoitua aluetta?
 • millaisia fyysisiä osumia tai vammoja voit saada treeneissä tatuoidulle alueelle?
 • liittyykö treenaamiseen mahdollisuus saada konkreettista likaa tai epäpuhtauksia tuoreeseen tatuointiisi?

Itse olen intohimoinen heppatyttö jo lapsuudesta saakka! Aikuisiällä kun tatuoinnit tulivat osaksi elämääni, sitä on toisinaan saanut miettiä kuinka sitä saa suojattua tuoreen tatuointinsa rakkaan lajin parissa.

Jos suunnitteilla on nousta ratsaille, jalkatatuointien kanssa erityisesti saa olla todella tarkkana muutaman päivän ajan tatuoimisesta.

Mikä ikinä sinun lajisi on, kannattaa hyödyntää tämän artikkelin tarjoamaa tietoa treenejä suunnitellessasi. Tuore tatuointi ei estä urheilemista, se vain saattaa asettaa hetkellisesti rajoitteita.

Piditkö tätä artikkelia informatiivisena ja hyödyllisenä? Liity postituslistalle, niin saat viikoittain tiedon kun blogissa on taas uutta luettavaa!

Lue myös: https://mustesielu.com/tuoreen-tatuoinnin-jalkihoito/

Tatuoimisiin!

<3 Olivia Moonchild

Seuraa ja tykkää, kiitos :