Voiko akneihoa tatuoida? Tatuoija vastaa:

referenssi kuvien valinta

Voiko akneihoa tatuoida? Tällä kertaa vastaan kysymykseen nimimerkiltä Tuukka.

Jos osaksi tatuoitu iho pukkaa finnejä tai muuten tulehtuu, voiko tatuointia jatkaa ennen paranemista?

Mikäli iho, tatuoitu tai tatuoimaton, pukkaa finnejä ja/tai on tulehtuneessa tilassa, kyseessä voi olla ihosairaus nimeltä akne.

Luonteeltaan akne on nimenomaisesti krooninen ihosairaus, jolle ominaisia ihon oireiluita ovat valikoima erilaisia näppylöitä kuten mustapäät, valkopäät sekä märkänäppylät eli finnit.

Aknen muodostumisessa olennaisia asioita ovat talirauhasten yliaktiivisuus sekä niiden tukkeutuminen. Talin ylituoton lisäksi aknea aiheuttavat ihotulehdus sekä tälle ihosairaudelle tyypillisen proprionibakteerin lisääntyminen yksilön ihossa.

Tatuoinnin ottaminen ja akneiho

Muutamat mustapäät tai satunnaiset finnit kropassa ovat luonnollisia, eivätkä pääsääntöisesti estä tatuoinnin ottamista. Jos yksittäinen finni tai mustapää on hyvin iso, kannattaa tatuointi ottaa siihen kohtaan kehoa vasta sitten kun ongema on poistunut tai poistettu.

On myös hyvä antaa ihon siitä kohti parantua ennen tatuoimista, sillä isot finnit jättävät jälkeensä joskus arpia, eikä kesken parantumisen siihen kohti tatuointiväri välttämättä jää halutulla tavalla.

Jos kuitenkin kyseessä on ihosairaus, suosittelen lämpimästi hakeutumista ihotautilääkärille tilanteen arvioittamiseksi.

Jos iho puskee finnejä, kannattaa hoitaa tämä ongelma ennen tatuoimista. Finnit ovat talirauhasten tukkeumia, jotka ovat täynnä epäpuhtauksia. Ihon ollessa tulehdustilassa, tatuointia ei kannata teettää sillä se on korkeassa riskissä tulehtumisen kannalta. Pahimmillaan kuvan sekä ihon paraneminen pitkittyy tarpeettomasti.

Lue lisää aknesta täältä:

https://www.terveyskyla.fi/ihotautitalo/ihotaudit/akne/mik%C3%A4-on-akne

https://www.allergia.fi/iho/ihosairaudet/akne/#efb581fd

Akneihoa kannattaa hoitaa

Akne kannattaa hoitaa ennen tatuoimista parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi
Photo by Amplitude Magazin on Unsplash

Jos akne ilmenee lievänä, voit saada sen hoitoon reseptivapaita tuotteita apteekistasi. Näitä ovat erilaiset puhdistusaineet ja voiteet, jotka muun muassa vähentävät epäpuhtauksia iholla, sekä kuivattavat märkiviä näppylöitä.

Jos kuitenkin kyseessä on vaikea akne, sen hoito voi tarvita lääkinnällistä apua ja jopa antibioottikuurin akneihoa hoitaaksesi. Erityisesti jos iho on tulehtunut jka kipeä, kannattaa varata aika lääkäriin asian eteenpäin viemiseksi. Lääkäri pystyy arvioimaan parhaiten sairauden vaikeusasteen ja sille soveliaimman hoitotavan, jotta iho saadaan paranemaan.

On hyvä muistaa akneihoa hoidettaessa, että paranemisprosessi voi viedä paljonkin aikaa, joten kannattaa olla kärsivällinen ja huolehtia ensin ihon hyvinvoinnista ja vasta sen jälkeen voi miettiä olisiko aika tatuoida sitä.

Lue lisää aknen hoidosta:

https://www.aava.fi/artikkeli/aknen-hoito-nain-paaset-aikuisian-aknesta-eroon

Kiitos Tuukka hurjan hyvästä kysymyksestä!

Jos sinulla on mieltäsi askarruttava kysymys johon haluat että vastaan Kysy Tatuoijalta osiossa, laita viestiä yhteydenottolomakkeella. Otsikoi ”Kysy tatuoijalta” ja kysymyksesi lisäksi kirjoita millä nimimerkillä haluat kysymyksesi julkaistavan.

Lue myös: https://mustesielu.com/nailla-vinkeilla-valitset-sopivimman-tatuointirasvan/

Tatuoimisiin!!!!

<3 Olivia Moonchild

Seuraa ja tykkää, kiitos :