Miksi tatuoinnit ovat usein K-18 ?

K-18 tatuointi

Miksi tatuoinnit ovat usein K-18 ? Toisin kuin joitain kymmeniä vuosia takaperin, tatuoinnit ovat yhä useammin nuorten henkilöiden lahjatoivelistalla, oli kyseessä sitten esimerkiksi konfirmaatio, syntymäpäivät tai valmistuminen opinahjosta.

Nykypäivänä ihoon on mahdollista tatuoida mitä erilaisempia kuva-ideoita ja tyylejä, joten luovuus on vain rajana oman yksilöllisyyden esiin tuomisessa tatuoimisen keinoin. Usein juuri henkilökohtaisuus, yksilöllisyys ja itseilmaisu ovatkin taustalla, kun päätös tatuoimisesta syntyy.

Nuoriso tatuoittaa itseään esimerkikisi kertoakseen muille itsestään tai idolisoimastaan henkilöstä tai vaikkapa suosikkisarjastaan. Tatuoinnit ovat päässeet valtavirtaan, mikä helpottaa päätöksen tekoa muun muassa sosiaalisen paineen osalta positiiviseen suuntaan.

Tästäkään huolimatta, päätöstä teettää tatuointia ei pitäisi koskaan tehdä kevein perustein. Vaikka tatuoiminen olisikin trendikästä ja lisäisi huomioarvoasi sosiaalisessa mediassa, täytyy muistaa että se tehdään pysyväksi osaksi ihoasi. Siksi on tärkeää miettiä harkiten miksi haluat tatuoinnin, mitä haluat tatuoittaa ja minne, sekä kuka sen sinulle toteuttaa.

Tatuointi trendeistä lisää täältä: https://fashion.expertexpro.com/fi/modnye-tatu-dlya-devushek-foto/

K-18 on tatuoinneissa yleinen käytäntö:

Kuten jo tuossa aikaisemmin totesin; nykyään päätös teettää tatuointi on helpottanut ainakin siltä osin, mitä tulee valtavirran aiheuttamaan sosiaaliseen paineeseen. Mutta siinä voi olla myös sellainen käännekohta, että paine voi ajaa ottamaan tatuoinnin, jolloin helposti saattaa tulla virhearviointeja.

Ymmärrän erittäin hyvin sen palon saada ensimmäinen tatuointi, jonka vuoksi nuoret monesti haluaisivat mennä ensimmäiseen liikkeeseen josta löytyy vapaita aikoja mieluiten jo eilen!

Itse olin malttamaton ja menin omin lupineni alaikäisenä ottamaan hätäpäissäni tatuoinnin ensimmäisestä vastaan tulleesta tatuointiliikkeestä. Tuolloin kiinalaiset kanji-merkit olivat kovassa huudossa. Valitettavasti en saanut lohikäärmettä kuvaavaa symbolia, vaan jotain kyseisen putiikin naapurissa sijainneen kiinalaisen ravintolan ruokalistalta.

Lue lisää : https://mustesielu.com/nain-valtat-nama-virheet-ensimmaista-tatuointiasi-valitessasi/

Alaikäisen tatuoimisesta ei ole olemassa lainsäädäntöä, joka kieltäisi sen. Tatuointiliikkeissä asetetut ikärajat ovat lähinnä yleinen käytäntö ja täysi-ikäisyys on tähän toimintaan vahva suositus. Kuitenkin ammatinharjoittajat, tatuoijat ja yritykset voivat asettaa omaksi käytännökseen K-18 politiikan.

Kun tatuointiliike ja / tai tatuoija on asettanut käytännökseen K-18, eli eivät suostu tatuoimaan alaikäisiä, on se perusteltu seuraavista syistä:

 • 18 vuotta täyttänyt on täysin laillisessa vastuussa omista päätöksistään
 • iän lisääntyessä, voidaan olettaa harkintakyvyn kasvavan
 • 18 ikävuoteen mennessä, useimmilla on suuntaa antava käsitys tulevaisuuden suunnitelmistaan, sekä ammatillisista tavoitteistaan

Joissain tatuointiliikkeissä saatetaan tehdä tatuointeja alle 18 vuotiaille, jotka kuitenkin ovat vähintään 16 vuotta täyttäneitä. Tällöin usein vaaditaan vanhemman vierailu studiolla ajanvarauksen yhteydessä, vanhemman kirjallinen suostumus tatuoinnin teettämiselle, sekä läsnäolo myös varsinaisen tatuointiajan aikana.

Vanhemman läsnäolo alaikäistä tatuoidessa on pakollista johtuen siitä, että tatuointi voidaan luokitella avohaavaksi. Tuore tatuointi synnyttää myös hoitovastuun, jota ei voida lain mukaan sälyttää alaikäiselle, vaan hänen vanhemmalleen.

Jos tatuointiliike ja / tai tatuoija on ilmoittanut tekevänsä tatuointeja vain täysi-ikäisille merkitsee se ammatillista valintaa, jota on syytä kunnioittaa. Itse suosittelen vahvasti odottamaan täysi-ikäisyyteen saakka ensimmäistä tatuointia harkitessa.

Onko tämä sinusta hyödyllinen artikkeli? Olen superkiitollinen, kun jaat postauksen omaan someesi! Kiitos!

Miksi tatuoinnit ovat usein K-18 ? Klikkaa ja Twiittaa
k-18 tatuointi

Halu ottaa tatuointi saattaa olla ohimenevä.

Nykypäivänä monilla nuorten vanhemmilla on myös tatuointeja. Siinä vaiheessa kun nuori alkaa haluamaan itselleen tatuointia, voi olla haasteellista antaa kieltävä vastaus jos tatuointeja löytyy omasta takaa.

Itse olen aivan päästä varpaisiin tatuoitu ja muutamia kertoja tullut miettineeksi, että mitä jos jälkikasvuni alkaa penäämään tatuoinnin perään jo esiteini vaiheessa. Se on aivan selvää, että tatuoinnin teettämisen kieltäminen ei varmasti tule menemään läpi. Siispä en ajatellut lähteä ollenkaan sille linjalle.

Tatuoinnit ovat vahvasti osa modernia aikaa ja koko ajan kasvava ilmiö. Järkevintä minun nähdäkseni onkin luoda keskustelua aiheesta heti jos tai kun lapsen mielenkiinto niitä kohtaan herää. Halu ottaa tatuointi saattaa olla ihan yhtä ohimenevä vaihe kuin mikä tahansa muukin ja niistä kiinnostuminen on osa yksilöllistä kasvua. Toisinaan nuori kokee jo varhaisessa vaiheessa tatuoinnit osaksi omaa identiteettiään. Silloin on hyvä idea ottaa aiheesta lisää selvää.

Olen itse miettinyt mieheni kanssa, että mikäli lapsemme joskus tulee pyytämään ensimmäistä tatuointia, emme aio kieltää sitä häneltä. On kuitenkin kohtia jotka hänenkin on sitä ennen tiedettävä ja ehdottomasti ymmärrettävä. Toki uskon vahvasti myös siihen, että vanhempien suhtautumisella aiheeseen on merkittävä vaikutus.

Ehdoton kieltäminen saattaa helpostikin nostaa kapinahenkeä, jolla voi olla kohtalokkaita seurauksia. Nuori saattaa onnistua löytämään käsiinsä jonkun epämääräisen tekijän tai kyseenalaiset metodit ja tarvikkeet nettitutoriaalien pohjalta, eikä nämä juuri koskaan pääty hyvin.

Lopputuloksena voi olla ruma tatuointi tai pahimmillaan vakavia terveyshaittoja.

Ennen kuin otat tatuoinnin mieti seuraavaa:

 • tatuointi on ja pysyy; kun se on kerran ihoon laitettu sitä ei vaihdeta kuten paitaa
 • tatuoiminen on usein kivuliasta
 • laadukkaat ja aikaa kestävät tatuoinnit ovat arvokkaita
 • hyvillä ja laadukkailla tatuoijilla on usein jonoa, joten omaa tatuointiaikaa todennäköisesti joutuu odottamaan jopa kuukausia
 • jälkihoitoon on suhtauduttava vakavasti, sillä sen laiminlyönti johtaa lopputuloksen epäonnistumiseen tai pahimmillaan terveydellisiin ongelmiin
 • tatuointi otetaan itseä varten, ei ketään muuta.
 • jos olet päättänyt ottaa tatuoinnin, mieti vielä kerran päätös läpi sillä sinun täytyy olla varma ettet tule katuma päälle.
 • tatuoinnin ottamisessa on omat terveysriskit ja mahdolliset haittavaikutukset
 • kaikki eivät pidä tatuoinnistasi ja voivat kritisoida sitä hyvinkin avoimesti
 • konsultoi ammattitatuoijaa mikäli sinua askarruttaa jokin tatuoimisessa tai omassa tatuointi valinnassasi ennen lopullista päätöstäsi
 • tatuointi on useissa tatuointiliikkeissä K-18. Jos sinun lempiartistisi työskentelee tällä politiikalla, kunnioita sitä ja varaa aikasi hänelle kun olet saavuttanut täysi-ikäisyyden.
 • tee huolellinen taustatyö tatuointiliikkeen, sekä tatuoijan valinnan suhteen sillä viimekädessä vastuu on sinulla itselläsi
 • varaudu siihen, ettet todennäköisesti tule saamaan ammattitatuoijalta ensimmäistä tatuointiasi niin sanottuihin ”job stopper”– kohtiin kehossasi (pää, kaula, kasvot, kämmenselät, sormet, kämmenet)
 • älä ota tatuointia jos olet vähänkään epävarma

Lisää aiheesta myös: https://www.iltalehti.fi/pinnalla/a/2015102620561465

Jos siis olet varma valinnastasi, teet sen henkilökohtaisista lähtökohdista, sitoudut huolellisesti hoitamaan paranevan tatuointisi, kipu ei ole sijainnista huolimatta este, varaudut säästämään kuvan hankintaa varten ja olet valmis odottamaan tatuoijalle pääsyä, olet minun nähdäkseni valmis ottamaan tatuoinnin.

Harkitse kuitenkin vielä kertaalleen ja jos sittenkin vihreä valo palaa, ota yhteyttä haluamaasi artistiin pistääksesi prosessin niin sanotusti tulille.

Lue myös: https://mustesielu.com/nailla-vinkeilla-valitset-sopivimman-tatuointirasvan/#comment-6

Mitä mieltä olit tämän kertaisesta artikkelista? Jätä kommentti!

Voit myös tilata viikkokirjeen alla olevasta linkistä, jolloin saat tiedon uusimmasta julkaisusta suoraan sähköpostiisi!

Tilaa viikkokirje

* indicates required
/ ( mm / dd )

Tatuoimisiin!!!

<3 Olivia Moonchild

Seuraa ja tykkää, kiitos :