Tatuoinnin symboliikka: puolipiste

tatuoinnin symboliikka puolipiste

Tatuoinnin symboliikka: puolipiste

Kieliopillisesti puolipiste on välimerkki, joka erottaa kaksi lausetta toisistaan. Sitä on tapana käyttää silloin kun pilkku on liian vähän ja piste liikaa.

Puolipisteen jälkeen lause jatkuu pienellä alkukirjaimella.

Puolipisteellä on mahdollista saada aikaan monimuotoisia merkitysvivahteita, ja siksi sitä onkin pidetty erityisesti taitavien sananiekkojen tyylikeinona.

Puolipisteen yhdistämät lauseet kuvaavat niin sanotusti saman kolikon kahta eri puolta; se sitoo tekstiä tai tarinaa enemmän kuin pilkku tai piste.

Mitä puolipiste sitten tarkoittaa ollessaan tatuoituna iholle?

Tatuoinnin symboliikka: puolipiste keskustelun avaajana

Vuonna 2013 syntyi projekti, jonka tarkoituksena on tarjota tukea mielenterveysongelmien kanssa kamppaileville, tarjota tietoa mielenterveysongelmista sekä hälventää mielenterveyden sairauksiin liitettyä leimallisuutta.

Projektia lähti käyntiiin siitä, että ihmiset piirtelivät puolipisteen iholleen päivän ajaksi. Lopulta yhä useammat ovat valinneet teetättää merkin pysyväksi tatuoimisen keinoin.

”Puolipistettä käytetään silloin, kun kirjoittaja olisi voinut päättää lauseensa, mutta päättikin jatkaa sitä. Sinä olet tuo kirjoittaja ja lause on sinun elämäsi.”

Tämä on Project Semicolonin viesti. https://projectsemicolon.com/

Tämä projekti käyttää tunnuksenaan puolipistettä, tehtävänään tukea riippuvuuden, itsetuhoisuuden tai mielenterveysongelmien kanssa kamppailevia.

Onko tämä artikkeli sinusta mielenkiintoinen ja / tai informatiivinen? Olen megakiitollinen kun twiittaat sen eteenpäin alla olevalla painikkeella:

puolipiste tatuoinnin symboliikka Klikkaa ja Twiittaa
tatuoinnin symboliikka puolipiste

Puolipiste tatuoinnin merkitys

Puolipistettä esittävä tatuointi on merkitykseltään paljon syvällisempi kuin pelkkä välimerkki iholla.

Ajatus puolipiste tatuoinnin taustalla on kaunis. Se edustaa jatkuvuutta, rakkautta ja toivoa heille, jotka kamppailevat esimerkiksi masennuksen ja itsetuhoisten ajatusten tai tekojen kanssa.

Puolipistettä esittävä tatuointi edustaa pitkälti sitä, mitä normaalistikin: Ajatusta tai lausetta, joka olisi voinut päättyä, mutta jota sen sijaan päätettiinkin jatkaa.

Puolipiste tatuointi symboloi voimaa jatkaa elämässä eteenpäin. Vaikka olisi aivan pohjalla, on sieltä mahdollista nousta taas jaloilleen.

Itse olen tatuoittanut tuon merkin vasempaan pikkurilliini vuonna 2016. En pelkästään muistuttamaan itseäni elämän karikoista selviytymisestä tai muiden ongelmieni voittamisesta. Se on sormessani myös kunnioituksesta ja omakohtaisesta tuestani heitä kohtaan, jotka ovat päättäneet jatkaa vaikeuksistaan huolimatta.

Puolipiste tatuointien määrä maailmalla on lisääntynyt runsaasti viime vuosina. Monet ovat tatuoittaneet tämän symbolin sellaisenaan tai osana suurempaa kokonaisuutta.

Jokainen puolipiste tatuointi voi toimia anti-stigmaattisena eli harhaanjohtavien mielikuvien poistajana. Vähintäänkin tämä kyseinen symboli on erinomainen keskustelun avaaja.

Lue myös: https://mustesielu.com/tatuoinnin-symboliikka-hevosenkenka/

Kiitos jälleen kun luit artikkelini!

Oliko tämä artikkeli mielestäsi mielenkiintoinen, hyödyllinen ja / tai informatiivinen? Jätä kommenttia ja halutessasi voit myös jakaa tämän omaan sosiaaliseen mediaasi!

Tatuoimisiin ja kiitos!

<3 Olivia Moonchild

Seuraa ja tykkää, kiitos :