Tatuoinnin symboliikka, mitä pääskynen tarkoittaa?

old school pääskynen

Tatuoinnin symboliikka, mitä pääskynen tarkoittaa? Kautta aikain ihmiset ovat antaneet merkityksiä valitsemilleen kuville. Se mitä nykypäivänä mikäkin kuva kantajalleen symboloi, vaihtelee paljolti muun muassa kulttuurin, aatteiden tai ikäryhmän mukaan. Usein ihmiset määrittävät itse kuviensa merkityksen.

On kuitenkin myös perinteisiä tulkintoja eri kuva-aiheiden symboliikasta ja nykypäivänäkin usein näiden tiettyjen vakiintuneiden kuva-aiheiden symbolista merkitystä ammennetaan vanhan koulukunnan lähestymistavasta.

Tässä postauksessa kerron sinulle mitä pääskynen tarkoittaa.

pääskynen symboloi muun muassa vapautta
Photo by Vincent van Zalinge on Unsplash

Tatuoinnin symboliikka: Pääskynen tatuointina

Mitä pääskynen sitten tarkoittaa? Pääskynen kuuluu vanhan koulukunnan eli ”old school” -tatuointien peruspilareihin. Se millaisia merkityksiä kyseisellä kuva-aiheella on, vaihtelee sen mukaan onko kantajansa merimies vai joku muu.

Pääskynen muodostuikin perinteeksi merimiesten keskuudesssa ja se oli tapana ottaa ihoon merkiksi siitä, että ensimmäiset 5000 merimailia tuli täyteen. Lisäksi merimiehillä oli muitakin symbolisia merkityksiä kyseiselle linnulle:

  • pääskynen edusti toivoa, sillä pääskyn lentäessä merellä se oli merkki siitä, että maata olisi lähettyvillä
  • jos pääskytatuoinnissa tikari lävistää pääskyn, symboloi se merellä menehtynyttä ystävää
old school pääskynen
pääskynen symboloi toivoa ja vapautta

Muita pääskyseen liitettäviä merkityksiä

Pääskyseen liittyy myös muita symbolisia tulkintoja. Yksi suosituista merkityksistä pääskytatuoinnin taustalla on vapaus, sillä pääsky lentää vapaasti korkeuksiin. Muita merkityksiä ovat:

  • Antiikin ajoilta peräisin oleva merkitys pääskylle on toteemieläimen rooli niille äideille, jotka olivat menettäneet pienokaisensa. Pääskyn ajateltiin kantavan tämän edesmenneen lapsen sielua.
  • Pääsky liitetään myös menneiden aikojen henkiin ja yksi sen merkityksistä onkin symboloida ja osoittaa kunnioitusta jo keskuudestamme poistuineille.
  • Vapaus ja onnellisuus ovat myös usein pääskyseen liitettyjä merkityksiä.

On siis monia erilaisia merkityksellisä syitä perustella pääskytatauoinnin ottaminen ihoonsa. Perinteisten ja jo tunnettujen merkitysten lisäksi, voit itse antaa pääskytatuoinnillesi oman merkityksen jos niin haluat.

Täältä löydät yhden niistä monista tarinoista, jonka vuoksi pääsky on löytänyt tiensä iholle: http://paaskysiaolkapaillani.blogspot.com/2015/06/minun-rakas-paaskyseni.html

Lue myös: https://mustesielu.com/miksi-tatuointi/

Jos mieltäsi askarruttaa esimerkiksi jonkin toisen kuva-aiheen taustalla oleva merkityksellisyys, voit laittaa vaikka minulle viestiä yhteydenottolomakkeella ja esittää kysymyksesi esimerkiksi sitä kautta. Mieluusti vastaan kysymykseesi Kysy Tatuoijalta osiossa.

Tatuoimisiin!!!

<3 Olivia Moonchild

Seuraa ja tykkää, kiitos :