Tatuoinnin symboliikka: hevosenkenkä

tatuoinnin symboliikka: hevosenkenkä

Tatuoinnin symboliikka: hevosenkenkä.

Hevosenkenkä on kaareva, perinteisesti takomalla valmistettu hevosen kavion suojaksi suunniteltu ”jalkine”. Nykypäivän kengät ovat useintehdasvalmisteisia alumiini tai teräskenkiä, jotka kengitysseppä takoo kengityksen yhteydessä lopulliseen muotoonsa.

Hevosenkenkien alkuperän uskotaan sijoittuvan antiikin Roomaan. Kenkä kehitettiin, jotta raskaiden kuormien kuljettaminen olisi hevoselle helpompaa, suojaamaan kaviota ja vähentämään niin sanotusti hevosen kulumista.

Monissa kulttuureissa on ajan saatossa uskottu tiettyjen symboleiden erityiseen onnekkuuteen. Tästä syystä tänäkin päivänä, monet kantavat mukanaan erilaisia onnenamuletteja tai esimerkiksi tatuoivat niitä ihoonsa.

Jotkut symbolit ovat muodostuneet universaalisti kaikkialla tunnetuiksi onnen symboleiksi, joista yksi on juurikin hevosenkenkä.

Hevosenkenkä ei kuitenkaan symboloi pelkkää onnea, vaan siihen liittyy muitakin symbolisia merkityksiä jonka vuoksi niitä ripustetaan muun muassa oven pieliin tai tatuoidaan iholle.

Hevosenkenkä onnenamulettina:

Perinteisesti hevosenkenkä on ollut tapana ripustaa kotiin oven yläpuolelle tai seinälle onnea tuomaan.

Useinmiten suupuoli on ripustettu ylöspäin sillä ajatuksella, ettei onni valuisi hukkaan.

Onneatuovana symbolina hevosenkenkä symboloi myös hedelmällisyyttä. Tämä uskomus juontaa juurensa muinaiskreikasta, jossa kuunsirpin ajateltiin muistuttavan hevosenkenkää. Kuu puolestaan merkitsi muinaiskreikassa hedelmällisyyttä ja sitä kautta sama uskomus liitettiin myös hevosenkenkään.

Hevosenkengän uskotaan suojelevan kotia, pitäen sisällään ikuisen onnen. Koska perinteisesti hevosenkenkä on taottu raudasta tulta käyttäen, vanha kansa uskoo sen pitävän sisällään erityistä voimaa.

Tähän onnea tuovaan symboliikkaan perustuivat myös uuden vuoden onnentinat, jotka olivat hevosenkengän muotoisia.

Kurkkaa tästä linkistä erilaisia ideoita hevosenkenkä tatuointiin : https://fi.pinterest.com/seijakursula/hevosenkenk%C3%A4/

Onko tämä artikkeli sinusta mielenkiintoinen tai hyödyllinen? Olen superkiitollinen kun jaat sen eteenpäin twitteriin alla olevasta linkistä <3

Tatuoinnin symboliikka: hevosenkenkä Klikkaa ja Twiittaa

Tatuoinnin symboliikka: hevosenkenkä

Tatuoinneissa hevosenkenkä symboloi muutakin kuin onnea.

Hevosenkengät ovat kaikkialla maailmassa suosittuja ja tulkinta on aina johdonmukaisesti positiivinen.

Onnen lisäksi yksi suosituimpia tulkintoja on niin sanottu runsauden kuppi. Kengän pyöreä pohja symboloi kupin pohjaa jonne onni ja varaus kertyy. Hevosenkengä symboloi siis myös vaurautta ja runsautta.

Harvemmin symboli näkyy ylösalaisin. Jos kengän kärjet osittavat alaspäin, on se voimakas talismaani pahaa vastaan.

Kun hevosenkenkä on kuvattu sivuttain kasvavan kuun suuntaisesti, uskotaan sen houkuttelevan aineellista vaurautta kantajalleen.

Lisäksi joidenkin kansojen uskomuksissa hevosenkenkä tatuointi symboloi myös naiseutta, naisen kohtua sekä hedelmällisyyttä.

Hevosenkenkä tatuointeihin usein liitetään muitakin symboleja,kuten neliapiloita, kukkia tai esimerkiksi pääskysiä. Perinteisesti useinmiten tapaa old school tyylillä toteutettuja hevosenkenkä tatuointeja, mutta muillakin vaihtoehtoisilla tyylilajeilla tämän onnea tuovan symbolin voi toteuttaa. Vain luovuus on rajana.

Lue myös: https://mustesielu.com/tatuoinnin-symboliikka-mita-paaskynen-tarkoittaa/

tatuoinnin symboliikka: hevosenkenkä

Kiitos kun luit tämän kertaisen artikkelin! Jos sinua kiinnostaa jonkun kuva-aiheen symboliikka, jätä kommenttia tai lähetä viesti yhteydenottolomakkeella!

Tatuoimisiin!!

<3 Olivia Moonchild

Seuraa ja tykkää, kiitos :