Suuren tatuoinnin teettäminen prosessina

suuren tatuoinnin teettäminen

Suuren tatuoinnin teettäminen prosessina alkaa kuten minkä tahansa tatuoinnin toteuttaminen.

Ensimmäisenä tarvitaan teema tai idea, sekä itseäsi eniten miellyttävä tyylilaji. Tyylilajeja on useita erilaisia kuten esimerkiksi neotraditional, old school, american traditional, realismi, japanese traditional tai vaikkapa dotwork näin muutaman mainitakseni.

Sitten näiden seikkojen perusteella etsitään työhön potentiaalisesti parhaiten soveltuvat artistit, joiden joukosta yksi valikoituu toteuttamaan juuri sinun unelmatatuointisi.

Suuri tatuointi on samalla lailla tatuointi kuin pieni 6cm x 8cm kokoinen tai esimerkiksi keskikokoisen kämmenen kokoinen tatuointi sillä erolla, että suuret projektit hyvin harvoin tulevat yhdellä istunnolla valmiiksi.

Jälkihoito-ohjeiden noudattaminen on yhtälailla tärkeää, oli tatuoinnin koko sitten pikkuruinen nilkkatatuointi tai valtava koko selän tai enemmänkin pinta-alaa peittävä luomus.

Perusasiat ovat kaikissa tatuoinneissa ja niiden teettämisessä samat, mutta mitä isompi projekti on kyseessä, sitä enemmän huomioitavaa tatuoimisen prosessi sisältää.

Suuren tatuoinnin teettäminen prossesina

Suuren tatuoinnin teettäminen prossesina:

Kuten edellä jo mainitsinkin, perusasiat kuten teeman, tyylilajin ja artistin valinta ovat samat riippumatta siitä minkä kokoista tatuointia olet ottamassa.

Isokokoisen tatuoinnin ottamisessa on muutamia poikkeamia verrattuna pienempään projektiin, joista selkein on tatuoinnin toteuttamiseen tarvittava aika.

Lähtökohtaisesti isot tatuoinnit tehdään osissa. Kuinka monessa osassa se tapahtuu, siihen vaikuttavat sijainti keholla, designin monimutkaisuus, lopullinen koko, tarvittavien värien määrä, tatuoijan kokemus sekä oma kipukynnyksesi tai pikemminkin kyky sietää kipua.

Suuren tatuoinnin suunnittelu myös poikkeaa siinä mielessä, että design suunnitellaan vähintäänkin alustavasti koko tatuoidulle alueelle kerralla. Jos tatuointi esimerkiksi on vapaalla kädellä tehty, se piirretään suoraan iholle kynällä ja ensimmäinen sessio sisältää usein vain linjat ja varjot; vähintäänkin kaikki linjat pyritään saamaan valmiiksi ensimmäisellä sessiolla.

Jos tatuointi on esimerkiksi realistinen kokonaisuus, useimmiten se toteutetaan niin sanotusti palapelin lailla kappale kerrallaan valmiiksi saakka, viimeisen session sisältäen hienosäädön, highlightit sekä pienimmät tarpeelliset yksityiskohdat.

Suuren tatuoinnin teettäminen prossesina : Kuinka usein suurta tatuointia voi jatkaa?

Kun suurta tatuointia ollaan tekemässä, voi sitä teettää esimerkiksi viikon välein tai tiiviimminkin jos oma kivunsietokykysi sen sallii ja lyhyen varoajan jatkaminen ei edellytä tuoreimman tatuoidun alueen ylittämistä; iho tarvitsee kuitenkin vähintään parisen viikkoa parantuakseen jotta samaa aluetta voi työstää uudestaan.

Useimmiten projetia jatketaan 3-4 viikon välein, jolloinka iho on ehtinyt parantua kunnolla sessioiden välissä ja se on myös tällä tavoin miellyttävämpää kuvan ottajalle.

Esimerkki: Jos siis ajatellaan, että teettäisit itsellesi sleeven eli hihan (olkapäästä ranteeseen) ja tatuoijasi arvioisi sen vaativan 4-6 koko päivän sessiota. Teetäisit tatuointiasi tasan kolmen viikon välein ja teos vaatisi sen 5 koko päivän sessiota loppujen lopuksi, veisi sen valmistuminen 15 viikkoa.

Suuret tatuoinnit vaativat tietynlaista sitoutumista saattaa ne mahdollisimman tehokkaasti loppuun. Tämä johtuu siitä, että iho ikääntyy ja sinne laitettu muste myötäelää näitä ihon muutoksia. Jos siis suuri projekti jää vuosiksi kesken, se näkyy lopputuloksessa. Osa kuvasta on jo elämää nähnyt ja viereen laitettu tuore väri on tummempaa, jopa huomattavalla tavalla terävämpää.

Koska ihon luonnolliset muutokset vaikuttavat ajansaatossa auttamatta tatuointien ulkonäköön, suuret projektit on suositeltavaa toteuttaa mahdollisimman tiiviillä tahdilla valmiiksi. Tällöin ne pääsevät ikääntymään arvokkaasti. Eihän kukaan nyt voi olettaa että 15-20 vuotta vanha tatuointi olisi yhtä terävässä kunnossa kuin muutaman vuoden ikäinen tatuointi, sillä ei ihokaan kestä tätä aikaa samanlaisena.

Jos tämä aihe on sinusta jakamisen arvoinen, tweettathan sen eteenpäin alla olevan linkin kautta:

Suuren tatuoinnin teettäminen prosessina Klikkaa ja Twiittaa

P.S: Klikkaa alla olevan linkin kautta itsesi emp.fi verkkosivuille tekemään huikeita löytöjä!!

EMP FI

Henkilökohtaisia kokemuksiani suuren tatuoinnin teettämisestä

Suuren tatuoinnin teettäminen prossesina on aina yhtä jännittävää sekä hyvässä, että pahassa jos minulta kysytään.

Itse olen joka kerta aivan paineessa siitä miltä se tulee tuntumaan ja kuitenkaan en samanaikaisesti malttaisi millään odottaa valmista tatuointia ihossani.

Olen tatuoittanut itseäni lukuisilla henkilöillä, jotka ovat tehneet minulle kuka pieni, kuka suuria tatuointeja. Tähän artikkeliin mennessä minun ihooni on jättänyt jälkensä 81 henkilöä. Vaikka kaikkien heidän tekeleensä eivät enää olekaan nähtävissä päälle vedettyjen peittokuvien ansiosta, pidän heidät laskuissa mukana…. ovathan he antaneet hyviä syitä teettää vielä siistimpää settiä päälle 😀

Tämän kautta olen oppinut yhden merkittävän seikan: artistien tekniikoissa ja koneenkäyttö tavoisssa on ihan valtavia eroja! Toki osa kehonalueista on herkempiä kuin toiset, mutta tämä huomioiden artisteissa ja heidän työskentelytavoissaan on jonkin verran eroja.

suuren tatuoinnin teettäminen prosessina
Tämän tatuoinnin teetin Otherside Tattoossa Lahdessa, tekijänä Timo Nykänen

Joskus aika varhaisessa vaiheessa tätä blogia, kerroin omasta ensimmäisestä tatuoinnistani, jonka olisin halunnut olleen koko olkavarren kokoinen sininen lohikäärme. En kuitenkaan tuolloin alaikäisenä uskaltanut kyseistä tatuointia mennä ottamaan, vaan päädyin kiinalaiseen merkkiin joka ei sitten loppuviimein tarkoittanutkaan lohikäärmettä.

Noh… aika monta vuotta siitä ajatuksesta nyt sitten on ja koska se yhä tänäkin päivänä minulle kummitteli, päädyin teetämään sen vihdoin ja viimein peittokuvana oikean jalan takareiteen Otherside Tattoossa Lahdessa, artistilla nimeltä Timo Nykänen.

Suuren tatuoinnin teettäminen omasta näkökulmastani

Varaudun aina seuraavanlaisella varustelistalla omiin tatuointisessioihini, jotta sekä mieli, että kroppa jaksaisi mahdollisimman hyvin varatun session yli:

  • peitto ja oma tyyny
  • villasukat
  • musiikkia ja kuulokkeet
  • lämmitettävä ruoka + välipalaleivät sekä jugurttia tai vanukasta
  • limsaa ja mehua / smoothie
  • suklaata
  • itsetehty suukapula, jota voi purra vielä viime metrit kuten esim valkoiset highlightit 😀

Toki joskus on sattunut tosi huonoja tatuointipäiviä, enkä ole kestänyt niin paljoa kuin olisin toivonut. Toisinaan homma on tuntunut siltä kuin sillä koneella koitetaan päästä luuhun asti, ja toisinaan olen miettinyt että tapahtuukohan siellä mitään.

Tämä viimeisin projekti oli kaikin puolin huikea kokemus, vaikka kyllähän sekin oli kivuliasta; erityisesti polvitaipeen ja sisäreiden puolelta. Saimme tehtyä koko tatuoinnin kahdella sessiolla siten, että ensimmäisellä sessiolla toteutettiin kaikki linjat ja varjot koko kuvaan. Toisella sessiolla sitten seurasivat värit.

Suuren tatuoinnin teettäminen prosessina sisältää aina jonkun asteista kipua ja vaatii tietynlaista sietokykyä. On kuitenkin pakko todeta, ettei sen tarvitse määräänsä enempää tuntua. Timo on tehnyt tatuointeja yli 30-vuotta ja se näkyy sekä tuntuu siinä, ettei samoja kohtia väritetä ja hangata loputtomiin.

Pitkän kokemuksen omaavilla tatuoijilla on niin kova harjaantuminen, että linjat menee oikeaan syvyyteen kertavedolla, piste. Sama varjosteluissa ja värin pakkaamisessa. Kokemus tuo varmuutta ja tämä kokemuksen synnyttämä tehokkuus näyttää äkkinäisen silmään käsittämättömän lyhyessä ajassa toteutettuna, mutta laadukkaana lopputuloksena.

Eli sattuhan se, mutta olis voinu sattuu ihan p*******sti enemmän. Oli toki myös turvauduttava suukapulankin pureskeluun loppumetreillä, mutta toisaalta olin myös itse todellakin päättänyt, ettei tätä tatuointia väännetä kahta sessiota kauempaa… Olisin saattanut olla erimieltä jos Timo olisi ollut vähemmän helläkätinen ja/tai hitaampi 😀

Tatuoimisen kuuluukin tuntua jonkun verran. Suomessa on aivan valtavan hyvä ammattimainen taso ja erikoistumista joka lähtöön. Kokemustasolla on luonnollisesti eroja, mutta myös nuoren tatuoijien polven edustajistossa löytyy valtavan lahjakkaita artisteja.

Jos kipu tai tatuointineulat on sinusta kuumottava tai kammottava asia, kannattaa siitä mainita artistillesi jo suunnitteluvaiheen yhteydessä.

Lue myös: https://mustesielu.com/nain-valtat-nama-virheet-ensimmaista-tatuointiasi-valitessasi/

Suuren tatuoinnin teettäminen prosessina, kustannukset ja tarvittava aika toteutukselle

Suuren tatuoinnin teettäminen, kustannukset ja tarvittava aika toteutukselle vaihtelevat muun muassa lopullisen koon, tyylin ja artistivalinnan perusteella.

Kannattaa lukaista vielä tähän alle liittämäni linkki, josta selviää tarkemmin miten tatuointien hinat muodostuu:

Lue myös: https://mustesielu.com/paljon-tatuoinnit-maksavat-ja-miksi-nain/

Kiitos taas kun luit tämän kertaisen artikkelin!

Muistathan että voit seurailla minua myös facebookissa sekä instagramissa nimellä / sivulla Mustesielu. Somessa tiedotan muun muassa siitä, mikäli julkaisuaikataulu muuttuu jollain tavalla.

Mikäli sinulla on mielessäsi tatuointeihin liittyviä kysymyksiä tai aiheita tatuoinneista joista haluaisit lukea blogissani, laitathan viestiä yhteydenottolomakkeen kautta <3

Tatuoimisiin!!

<3 Olivia Moonchild

Seuraa ja tykkää, kiitos :