Referenssi kuvien valitseminen tatuointia varten:

referenssi kuvien valinta

Referenssi kuvien valitseminen tatuointia varten auttaa tatuoijaasi ymmärtämään ja hahmottamaan tatuointi-ideasi. Tästä johtuen tatuoijat monesti pyytävät joko lähettämään sähköpostilla tai ottamaan varattuun aikaan tullessa referenssejä eli esimerkkikuvia.

Hyvä referenssi on kuvatiedosto jonka koko kestää suurentamisen ilman että kuva muuttuu rakeiseksi tai pikseli-hutuksi. Jos referenssi(t) on tulostetussa muodossa, on yhtälailla tärkeää kiinnittää huomio kuvan terävyyteen.

Esimerkiksi, jos kuvatiedosto ei kestä suurentamista ja on lähtökohtaisesti pieni, voi rakkaan läheisen tai lemmikin muotokuva poiketa totuudesta vain koska referenssi jonka pohjalta kuvaa pitäisi lähteä toteuttamaan, on huono.

Tässä artikkelissa kerron mikä referenssi kuvien tehtävä on ja kuinka valitset sopivimmat esimerkkikuvat omaa tatuointiasi varten.

Referenssi kuvien tehtävä:

Tatuoiminen prosessina alkaa aina ideasta. Taustalla voi olla monia erilaisia syitä tatuoinnin ottamiselle.

Joillekin tatuointi edustaa muun muassa itseilmaisua, aatetta tai muistuttaa vaikkapa uskonnollisuudesta. Toisille kuvalla ei ole sen syvällisempää merkitystä kuin se, että kuva on kaunis ja mieluisa ihoon leimattavaksi.

Syitä itse tatuoinnille on siis monia. Toteutus kuitenkin alkaa aina ideasta ja idean pohjalta aloitetaan tatuoinnin suunnittelutyö.

Jos itselläsi kynä kestää kädessä, referenssi kuvana toimii oma luonnoksesi ideasi pohjalta. Osa tatuointeja ottavista henkilöistä kykenevät suunnittelemaan omat tatuointimallinsa täysin, mutta valtaosa tarvitsee ammattilaisen apua oman visionsa ilmentämiseen.

Tätä varten usein tatuoijasi pyytääkin sinulta suuntaa antavia esimerkkejä, saadakseen paremmin kiinni saamastasi ideasta. Referenssi kuvien tarkoitus on siis lyhyesti auttaa kuvan suunnittelutyössä siten, että saisit itsellesi mahdollisimman uniikin eli yksilöllisen designing.

Referenssi kuvien valinnassa on hyvä muistaa, ettei niiden pidä edustaa valmista palettia. Ammatti artistit eivät lähde kopiomaan jo kerran tehtyä tatuointia tai ylipäänsä halua käyttää suoraan jonkun toisen piirtämää ja nettiin lataamaa kuvaa.

Ammattiylpeys tässä asiassa on myös sinun suojanasi, sillä annettujen referenssi kuvien pohjalta tatuoijasi voi rakentaa juuri sinun tarpeitasi vastaavan designin.

Refenssejä voi etsiä erilaisten hakukoneiden kautta, instagramista, googlen kuvahausta tai vaikkapa kirjastosta ja aikakauslehdistä. Myös vanhat kirjat, opetustaulut tai taideteokset voivat antaa inspiraation lähteitä tatuointi suunnittelussa.

Pinterest: https://fi.pinterest.com/

Onko tämä artikkeli sinusta mielenkiintoinen ja / tai informatiivinen? Olen superkiitollinen kun siinä tapauksessa twiittaat sen eteenpäin alla olevasta linkistä:

Näin valitset sopivat referenssi kuvat tatuointisi suunnittelua varten Klikkaa ja Twiittaa
referenssi kuvien valinta
Photo by Annie Spratt on Unsplash

Referenssi kuvien valinta:

Referenssi kuvien valitseminen tatuointia varten kannattaa aloittaa valitsemalla itseäsi eniten puhutteleva tyylilaji, jollaiseksi haluat uuden kuvasi tatuoittaa.

Tätä varten voit liittää esimerkki kuvia jo tehdyistä tatuoinneista. Sinun kuitenkin kannattaa muistaa, että muutoin kuvat valmiista tatuoinneista eivät varsinaisesti toimi referenssi kuvina. Tämä johtuu siitä, ettei ammattitatuoijat halua lähteä kopiomaan muiden tekemiä töitä.

Kun olet valinnut ideallesi mieleisen tyylilajin, on seuraavaksi vuorossa ne elementit jotka haluat kuvaasi sisällyttää.

Kannattaa valita ihan tavallisia kuvia joista pidät. Kuvat voivat olla piirroksia tai valokuvia. Pääasia on, että ne sisältävät niitä asioita joita haluat tatuointiisi lisätä.

Kuvia on hyvä olla 1 – 5, ihan maksimissaan 7 – 8. Täytyy muistaa, että liika on aina liikaa. Jos tuot tatuoijallesi kirjan mentävän määrän kuvia, et ole ehkä vielä saanut ajatustasi tarpeeksi hiottua. Täytyy kuitenkin muistaa, että tatuoijasi tarvitsee vain idean ja muutaman suuntaa antavan referenssi kuvan, joiden pohjalta hän suunnittelee sinulle oman designin.

Toteutustapoja on monia. Toiset piirtävät designin etukäteen, toiset katsovat sen yhdessä asiakkaan kanssa kuntoon ennen tatuoimista ja muutamat piirtävät designit suoraan iholle vapaalla kädellä. Kukaan ei piirrä mitään ihoosi kiinni ilman sinun suostumustasi.

Sinun oikeutesi ja velvollisuutesi on ilmaista jos haluat muuttaa jotain tatuoijasi ehdottamassa suunnitelmassa. Ammattilais artistit suorastaan odottavat sitä, sillä sinähän se olet kuvaa ihoosi teettämässä ja sinun pitää pystyä elämään sen kanssa. Näin ollen, jos haluat muutoksia kuvaan, sano siitä ennen kuin koneet käynnistyvät.

Kuvien valinnassa on tärkeää muistaa myös koko. Kuten jo artikkelin alussa mainitsinkin, liian pienet kuvakoot eivät kestä suurentamista ja ovat tästä syystä huonoja referenssejä. Tämä kannattaa erityisesti muistaa silloin kun suunnittelet muotokuva tatuointia.

Näillä nyrkkisäännöillä saat valittua sopivimmat referenssi kuvat:

  • kuvat tatuoinneista antavat vain suuntaviivan tyylilajista jonka haluat
  • vältä pieniä kuvakokoja jotka eivät kestä suurennusta
  • 1-5 referenssikuvaa on riittävä / sopiva määrä jonka artistisi tarvitsee
  • valitse tavallisia kuvia tai piirroksia tatuointikuvien sijasta varsinaisiksi referensseiksi.

Kiitoksia kun luit tämän artikkelin! Jos se oli mielestäsi hyödyllinen ja / tai informatiivinen, olen superkiitolinen kun jaat sen myös omaan someesi!

Kiitos ja tatuoimisiin!

<3 Olivia Moonchild

Lue myös: https://mustesielu.com/nain-valtat-nama-virheet-ensimmaista-tatuointiasi-valitessasi/

Seuraa ja tykkää, kiitos :