Raskaus voi vaikuttaa tatuoituun ihoon

raskaus voi vaikuttaa tatuoituun ihoon

Raskaus voi vaikuttaa tatuoituun ihoon monin tavoin. Raskaus on luonnollinen, mutta naisen elimistöä muuttava tapahtuma.

Koko elimistö joutuu kovalle rasitukselle raskaushormonien ja istukan erittämien entsyymien vaikutuksen alkaessa. Tällöin verenkierto ja hengitys tehostuvat, sekä aineenvaihdunta muuttuu vilkkaammaksi.

Raskaushormonit saattavat raskauden aikana muuttaa ulkonäköä monella eri tavalla kuten hiuslaadun muutoksella, kynnet saattavat muuttua hauraiksi tai helposti lohkeileviksi ja riski suonikohjuihin voi kasvaa vatsan kasvaessa kohdun alkaessa painaa laskimoita.

Monesti iho vaikuttaa suorastaan hehkuvalta, mutta ihokin voi reagoida monella eri tavalla. Itselläni havaitsin raskaana ollessani vatsan keskiviivan tummumista ja kaulani alueelle muodostui tummia läiskiä, sekä pieniä luomimaisia muodostumia, jotka sitten katosivat melko lyhyessä ajassa synnytykseni jälkeen.

Muita raskauden aikaisiin iho-ongelmia voivat olla raskausajan akne, raskausarvet, sekä turvotus. Nämä ihoon liittyvät raskausajan ongelmat voivat vaikuttaa, ei pelkästään tuoreeseen tatuointiin, vaan myös jo kauan ennen raskautta tehtyihin parantuneisiin tatuointeihin.

Uuden tatuoinnin ottaminen raskaana ollessa ei ole suositeltavaa.

Vaikka tatuoinnista väriainetta ei kulkeudukaan verenkiertoon, ja näin ollen sikiöön tai äidinmaitoon, sen teettäminen ei ole missään nimessä suositeltavaa raskauden tai imetyksen aikana.

Valtaosa tatuoijista, itseni mukaan lukien, ei suostu tekemään tatuointeja raskaana oleville. Tatuoimiseen liittyy aina tulehdusriski ja tuore tatuointi on aina avoin mahdollisuus erilaisille patogeeneille päästä kehoon. Tulehdustila voi vaikuttaa merkittävästi raskauden kulkuun ja sikiöön, varsinkin kun monesti tulehtunut tatuointi tarvitsee lääkinnällistä hoitoa. Tämä puolestaan on sikiölle haitallista.

Olen aina sanonutkin, että tatuoinnin ottaminen raskaana ollessa on tietoinen ja turha riski. Tulehdustekijät voivat myös vaikuttaa äidinmaidon laatuun, joten samasta syystä ei ole suositeltavaa ottaa tatuointia myöskään imetyksen aikana.

Tatuointivärien vaikutuksista sikiöön ei ole juurikaan tietoa. Erityisesti raskauden ensimmäinen kolmannes on vauvan kehityksen kannalta erittäin herkkää aikaa, joten tästä syystä on järkevää välttää ylimääräistä altistumista kemikaaleille.

Kasvavan sikiön myös tiedetään reagoivan äidin kiputuntemuksiin ja kokevan sen stressaavana. Tatuoinnin ottaminen kun ei ole täysin kivutonta ja kivun sieto vaihtelee yksilöittäin valtavasti.

Iho voi muuttua raskauden aikana herkemmäksi. Itse olin huomattavasti herkemmin kutiava! Jopa hellä silittely oli välillä liikaa.

Iho joutuu kaikin puolin kovaan rääkkiin venyessään vatsan kasvamisen ja kehon turvotuksen myötä.

Onko tämä artikkeli sinusta hyödyllinen, mielenkiintoinen ja / tai informatiivinen? Olen superkiitollinen kun twiittat sen eteenpäin alla olevasta linkistä:

Raskaus voi vaikuttaa tatuoituun ihoosi näin Klikkaa ja Twiittaa
raskaus voi vaikuttaa tatuoituun ihoon

Raskaus voi vaikuttaa tatuoituun ihoon monin tavoin

Ollessani itse raskaana, vatsan kasvaessa minua jännitti kovasti kuinka erityisesti keskivartalooni tehtyjen tatuointien tulisi käymään.

Raskausmahani oli valtava! Olen pitkälti läpikotaisin tatuoitu, joten myöskään keskivartaloni alueella ei ollut paljoa tatuoimatonta tilaa tullessani raskaaksi.

Koska iho venyi mahan mukana, luonnollisesti myös tatuointini kävivät melko mittavissa mitoissa.

Raskaus on melkoinen koettelemus koko vartalolle, eivätkä aivan kaikki minunkaan vanhoista tatuoinneistani säilyneet entisenlaisina. Vaikka suurinosa tatuoinneistani lopulta palautuivat lähestulkoon ennalleen, muutamissa on havaittavissa pysyviä muutoksia; jotka toki on helppo korjata uudelleen tatuoimalla.

Yksi vatsanalueellani oleva tatuointi oli lähtökohtaisesti sen verran pintaan kaiverrettu, että se haalistui odottamattomalla tavalla. Toisaalta toinen vatsani alueella oleva tatuointi, joka oli painettu hippasen syvään, arpeutui näkyvästi. Valtaosa kuitenkin piti hienosti kutinsa ja palautui käytännössä entisenlaiseksi.

Raskaudesta palautuminen on aina tietenkin yksilöllistä, joten se kuinka tatuoinnit palautuvat raskaudesta vaihtelee yhtälailla. Kuitenkin, on todennäköisempää että hyvin tehty ja oikeaan syvyyteen piirretty tatuointi säilyttää muotonsa paremmin kuin heikommin onnistunut luomus. Kannattaa siis aina hakea tatuoinnit ammattilaisilta.

Lisäksi raskausarpien muodostuminen voi vaikuttaa tatuoinnin ulkonäköön pysyvästi. Tatuointi voi esimerkiksi levahtaa tai revetä sen keskelle muodostuneen raskausarven johdosta.

Raskauteen liittyy myös sektion mahdollisuus. Itse synnytys ei anna onnistu syystä tai toisesta luonnollisella tavalla ja tällöin ihan viimekädessä suoritetaan sektio. Jos siis suunnittelet alavatsaasi tatuointia, sekä haaveilet lapsesta, kannattaa muistaa tämän riskin olemassa olosta.

Minulle tehtiin lopulta sektio ja nyt alavatsatatuointini halki kulkee komea arpi. Se ei toki harmita minua, päinvastoin. Tulipahan vähän luonnetta tatuointiin, jonka toteutus tai lopputulos ei välttämättä ollut täysin linjassa alkuperäisen ajatukseni kanssa 😀

Mutta jotakuta toista sektiohaavan rikkoma tatuointi voi harmittaa todenteolla.

Näin voit auttaa ihoasi selviämään paremmin raskausajan rasituksesta

Tähän artikkelin loppuun haluan vielä kertoa pari vinkkiä, joiden avulla pysyt auttamaan tatuoitua ihoasi selviämään paremmin raskauden aiheuttamista mullistuksista.

Terveelinen ruokavalio. Monipuolinen, kuitupitoinen sekä terveellinen ruokavalio auttaa kehoasi jaksamaan paremmin kokonaisvaltaisesti. Toki raskausajan ruokavalio sisältää myös rajoituksia, mutta rajoitteet eivät estä monipuolisen ruokavalion rakentamista.

Liikunta. Aktiivinen liikunta läpi raskauden, ylläpitää lihaskuntoa ja auttaamyös synnyksen tullen. Mahdollisuus liikkua auttaa myös kehon nestekiertoa ja aineenvaihduntaa. Tämä on hyvksi myös ihollesi.

Veden juominen. Veden juonti auttaa aineenvaihduntaa ja nestekiertoa ja siksi se on tärkeää myös ihon hyvinvoinnille. Tämä toki pätee olit raskaana tai et.

Ihon rasvaus. Ihoa kannattaa aktiivisesti rasvata raskauden aikana, erityisesti vatsan ja lantion alueelta. Tämä edistää ihon kosteustasapainoa ja lisää ihon kimmoisuutta, joka voi pelastaa ikäviltä raskausarvilta. Raskausarpien muodostuminen on tietysti yksilöllistä, kuten niistä palautuminenkin. Omakohtaisesti havaitsin, että vatsanahan rasvailun myötä en juuri saanut raskausarpia kyseiselle alueelle.

Kannattaa lukaista seuraava artikkeli liittyen ihon hoitoon raskauden aikana: https://katjakokko.com/raskaus-ja-iho-ongelmat/

Lue myös: https://mustesielu.com/urheilu-ja-harrasteliikunta-seka-tuore-tatuointi/

Kiitoksia tämän kertaisesta lukuhetkestä!! Jos havitsit tämän artikkelin mielenkiitoiseksi, informatiiviseksi ja / tai tärkeäksi, jaathan sen eteenpäin myös omaan sosiaaliseen mediaasi? Olisin tästä pelivedosta superkiitollinen<3

Voit myös jättää kommenttia tai lähettää lukijakysymyksen yhteydenottolomakkeella.

Kiitos ja tauoimisiin! <3

<3 Olivia Moonchild

Seuraa ja tykkää, kiitos :