Peittotatuoinnit, mitä niillä on mahdollista piilottaa?

Peittotatuoinnit

Peittotatuoinnit ovat osa normaalia työviikkoani ja usein minulta kysytään mitä niillä on mahdollista piilottaa, ja miten.

Iso osa vanhoista, tai pilalle menneistä tatuoinneista on mahdollista peittää toisella tatuoinnilla, eli niin sanotulla peittokuvalla. On kuitenkin joitain seikkoja jotka täytyy ottaa huomioon peittävän kuvan suunnitteluvaiheessa:

  • piilotettavan tatuoinnin sijainti keholla
  • sen tummuus ja / tai olemassa olevat värit
  • sen koko
  • sekä mahdollinen arpikudos

Mustaa ei voi peittää vaalealla

Mustaa ei voi peittää itseään vaaleammalla värillä tai sävyllä, sillä vääjäämättä alle jäävä kuva nousee näkyviin tatuoinnin parantuessa tai viimeistään muutaman vuoden kuluessa. Taidokas tekijä huomioi tämän kuvan suunnittelussa sekä sen asemoinnissa.

Koko on myös ratkaisevassa roolissa. Jos peitettävä tatuointi on kovin tumma, sitä ei ole mahdollista peittää itsensä kokoisella tatuoinnilla, jollei se ole lähes musta. Mikäli toiveenasi olisi saada vain vähän alkuperäistä suurempi kuva peittämään sen, kannattaa harkita sen laseroittamista vaaleammaksi. Huomioi kuitenkin se, että laseroinnin lopputulos riippuu myös pitkälti käytetystä pigmentistä, joten voit joutua ottamaan useita hoitokertoja saadaksesi vanhan kuvan riittävän vaaleaksi.

Peittotatuoinnin olisi hyvä olla vähintään puolet suurempi peitettävään nähden, jotta voidaan varmistua onnistuneesta lopputuloksesta.

Peittotatuoinnit
Peittotatuoinnin lopputulos parhaimmillaan näyttää alkuperäissuunnitelmalta, eikä alkuperäinen kuva paista siitä läpi edes tatuoinnin parannuttua.

Arpikudos voi muodostaa haasteen

Arpikudos voi muodostaa haasteen peitettävyyden kannalta. Vaikka muun muassa monet leikkausarvet ja viiltojäljet voidaankin peittää tatuoimalla melko vaivattomasti, kaikkia arpia ei saa piiloon sellaisenaan.

Syvien haavojen jättämät arvet, sekä palovammat voivat vaatia kirurgisia toimenpiteitä enen kuin alueelle voi toteuttaa järkevästi tatuoinnin. Ei se, etteikö niiden ylitse voisi tatuoida, vaan se miten väri jää paikoilleen.

Esimerkiksi vaikeasti palaneessa ihossa ei ole välttämättä jäljellä kerroksia, joihin muste voisi jäädä. Kun kyseessä on vaikea esteettinen ihovaurio, kannattaa varautua siihen ettei tatuointi ole välttämättä mahdollinen, ellei vauriota korjauta ensin esimerkiksi plastiikkakirurgilla.

Löysin todella mielenkiintoisen (ja aika pitkän) artikkelin siitä miten peittokuva voi mennä todella pitkän kaavan mukaan. Suosittelen kyllä lukemaan jos sinulla on aikaa ja mielenkiintoa:

http://tatuointikaduttaa.blogspot.com/2016/11/kun-tatuointi-kaduttaa.html

Onnistuneett peittotatuoinnit

Millainen sitten on onnistunut peittotatuointi? Toteutuessaan, onnistunut peittotatuointi pitää sisällään muutaman tärkeän asiakohdan:

  • Peitettävästä kuvasta huolimatta, onnistunut peittotatuointi on teemansa ja kokonsa puolesta mieluinen kantajalleen
  • onnistunut peittotatuointi ei ole tumma möntti tai selkeästi tummempi peittävästä kohdasta kuin muualta
  • se ei näytä peittotatuoinnilta, vaan sen voisi luulla olevan alkuperäinen suunnitelma puhtaalle iholle
  • peitetty tatuointi ei paista läpi edes kuvan parannuttua, tai vuosienkaan päästä

Peittotatuoinnit voivat saada aikaan ihmeitä, mutta kannattaa aina ennen kaikkea miettiä riittävän kauan päätöstään ottaa tatuointia. Täytyy muistaa, että peittotatuoinneilla tehdään korjausliikkeitä tehtyihin virhevalintoihin joko kuvan tai toteutuksen suhteen.

Käytä siis riittävästi aikaa tatuointipäätöksen tekoon, jotta sinun ei tarvitsisi turvautua laserointiin, peittotatuointiin tai muihinkaan vaihtoehtoihin. Ne kun tuppaa käymään usein kukkaronkin päälle enemmän kuin lähtökohtaisesti loppuun asti harkittu päätös.

Lue myös: https://mustesielu.com/perhosen-piilotus/

Tatuoimisiin!

<3 Olivia Moonchild

Seuraa ja tykkää, kiitos :