Paljon tatuoinnit maksavat ja miksi näin?

paljon tatuoinnit maksaa ja miksi näin?

Paljon tatuoinnit maksavat ja miksi näin?

Tämä kysymys on hyvin usein ensimmäisenä tatuointia suunnittelevien mielessä. Melko usein yhteydenotoissa juuri hintaa kysytään ensimmäisenä, mutta koska hintaan vaikuttavat muun muassa tatuoinnin koko ja tyylilaji on vaikea arvioida hintaa oikein jos tajolla ei ole mitään suuntaa antavaa kuvamateriaalia tai kuvaelmaa omasta ajatuksesta.

Itselläni on tapana esittää tarkentavia kysymyksiä kuvaan liittyen, mikäli yhteydenotossa ei ole kuvattu millaisesta tatuoinnista on kysymys ja suosin myös tapaamista konsultaation merkeissä, jotta hinta olisi mahdollista arvioida mahdollisimman lähelle oikein.

Tatuoinnin hinta ei kuitenkaan saisi mielestäni olla painavin syy vaakakupissa tatuoinnin hankkimiselle.

Ensisijaistahan aina on se, että kuva on toteutettu ammattitaidolla, suunniteltu asiakkaalle mieluisaksi ja että se on toteutettu teknisesti niin hyvin kuin mahdollista, jotta se kestää myös niin sanotusti ajan tuomaa patinaa.

Kannattaa siis aina valita itselleen sopiva artisti erityisesti porfolion ja suositusten mukaan. Lisäksi artistin ja kuvanottajan välinen henkilökemia on tärkeää, jotta voit luottaa turvallisin mielin artistiisi.

Paljon tatuoinnit maksavat ja miksi näin?

Tatuoinnit maksavat Suomessa keskimäärin alkaen 80-150 euroa. Tämä on siis normaali hintahaarukka aloitushinnalle.

Tatuoinnin hintaan vaikuttavat kuvan koon ja tyylilajin lisäksi yksityiskohtien määrä sekä artistin kokemus tatuoimisesta.

Jos haluat päästä kokeneelle, taitavalle ja suositulle artistille, on todennäköistä että tatuoinnin hinta on korkeampi kuin vasta aloittaneella artistilla. Tämän lisäksi usein sinun kannattaa varautua odottelemaan aikaasi pitempi tovi useista kuukausista jopa vuosiin.

Tatuoinnin hinnan taustalla ovat myös liiketoiminnaliset kulut ja välinehankinnat.

Suomessa tatuoiminen on arvonlisäverollista toimintaa, mutta ei kuitenkaan kuulu taiteilijaverotuksen piiriin.

Ammatillinen tatuoiminen on vastuullista yritystoimintaa; ammattilaiset tekevät työnsä taidolla ja hankkivat työssä käyttämänsä välineistön turvallisista lähteistä kuten huipputason tatuointitarvikkeiden jälleenmyyjiltä.

Kuvitellaan että hankit tatuoinnin joka maksaa 100 euroa. Siitä sadasta eurosta menee 24% arvonlisäveroa, jolloin muihin kuluihin jää jäljelle 76 euroa.

Näitä muita kuluja ovat muun muassa työvälineistö ja tatuointikoneisto; värit, suojat, neulat, puhdistusaineet pinnoille ja iholle, vaseliinit, rasvat, siteet, värikupit, teipit, puhdistuspyyhkeet tai paperit, piirrustusvälineistö, siirtokuvan teko tarvikkeet jne.

Lisäksi kuluihin lukeutuvat muun muassa studion vuokra tai vuokratuoli, sähkö, pakolliset yel-maksut, netti, kirjanpitokustannukset sekä mahdolliset vakuutukset ja vuokranantajasta riippuen myös mahdollinen vesimaksu.

Tatuoimiseen siis liittyy jonkin verran erilaisia kuluja, joita tatuoijan täytyy kattaa toimiakseen ammatillisesti. Karkeasti siitä sadan euron tatuoinnista tatuoijalle jää elämiseen noin 25-40 euroa.

Tästä huolimatta, usein konsultaatio ja kuvan suunnittelu useimmissa tapauksissa kuuluu tatuoinnin hintaan.

Lue myös: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/oletko-ottamassa-ensimmaista-tatuointiasi-ota-nama-seikat-huomioon/3447912#gs.rg0cqv

paljon tatuoinnit maksaa ja miksi näin?

Onko tämä artikkeli sinusta kiinnostava, informatiivinen ja / tai mielenkiintoinen? Twiittaathan sen myös eteenpäin alla olevan linkin avulla:

Paljon tatuoinnit maksaa ja miksi näin? Klikkaa ja Twiittaa

Tuntiveloitusta ei kannata jäädä tuijottamaan.

Lähtökohtaisesti kannattaa muistaa myös se, että halpa tatuointi ei ole suurella todennäköisyydellä kovin hyvä.

Ammattiliikkeissä tatuoinneista veloitetaan alkaen 80-150€. Tällä hintaa ei siis ole luvassa kovinkaan isoa / iso töistä kuvaa, vaan kuvan toteutukseen tarvittava työaika vastaa karkeasti tuntia tai sen alle.

Enemmän aikaa vaativissa kuvissa hinta-arvio tehdään useimmiten niin sanottua tuntiveloitusta apuna käyttäen. Tämä voi vaihdella esimerkiksi 80-250 euron välillä riippuen artistin kokemuksesta, teknisesta osaamisesta ja tehokkuudesta.

Esimerkiksi pitkään tatuointeja tehnyt ammattilainen saa usein saman työn huomattavasti lyhyemmässä ajassa toteutettua kuin vähemmän teknisesti harjaantunut kollega, jolloin tuntiveloitus on luonnollisesti korkeampi. Ammattitaito maksaa.

Voit myös asettaa itsellesi budjetin, jonka sisään tatuointisi suunnitellaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos budjettisi on esimerkiksi 300 euroa, sillä tuskin irtoaa puolikastakaan hihaa missään ammattiliikkeessä.

On järkevämpää varautua maksamaan pienen lomamatkan verran isommasta kokonaisuudesta ja odottaa hieman pidempään artistille pääsyä, kuin mennä halvimmalle mahdolliselle vaihtoehdolle mahdollisimman äkkiä. Tämä valinta poikkeuksetta näkyy myös tatuoinnin lopputuloksessa.

Valitse ensiksi tatuointiisi haluamasi teema ja tyyli. Tämän jälkeen etsi sopivat artistit joista valitset itsellesi sopivimman. Kannattaa olla tarvittaessa yhteydessä useampaan ja tavata konsultaation merkeissä. Kuvan koon, tyyliin ja sijainnin iholla perusteella tatuoijasi osaa arvioida sinulle kuvan hinnan.

Yleensä ajat menevät sen verran pitkälle, että pystyt säästämään tatuointisi hinnan aikaasi odotellessa. Ja jos olet oikein noheva, olet kenties säästänyt jo pienen pesämunan ennen ajanvaraukseen ryhtymistä.

Olen aina sanonut, että ammattitaidolla tehty tatuointi on aina sijoitus. Sijoitus itseesi!

Kuvitellaan, että maksat tatuoinnistasi vaikka jotain välillä 600-1500 euroa kokonaisuudessaan. Jos jaat sen hinnan potentiaalisen lopun elämäsi päiville, ei sille loppujen lopuksi jää hintaa kuin joitain senttejä päivää kohden vaikka kertaostona se voikin tuntua isolta rahalta.

Ammattimaisesti toteutettuun, teknisesti hyvin tehtyyn tatuointiin kannattaa sijoittaa.

Lue myös: https://mustesielu.com/tatuointi-on-monitahoinen-asiakaspalvelukokemus/

Kiitos jälleen tämän kertaisesta lukuhetkestä!! Toivottavasti tämä artikkeli oli sinusta hyödyllinen ja sait mahdollisesti uutta tietoa!

Muistathan, että voit halutessasi seurata sivujani myös facebookissa ja instagramissa nimellä Mustesielu! Sosiaalisessa mediassa ilmoittelen, mikäli artikkeleiden julkaisuissa tulee poikkeuksia.

Voit myös jättää kommenttia alle tai olla yhteydessä yhteydenottolomakkeella, mikäli sinulla on tatuointi-aiheista kysyttävää, josta haluaisit joskus lukea täällä blogissa.

Tatuoimisiin!

<3 Olivia Moonchild

Seuraa ja tykkää, kiitos :