Näillä vinkeillä valitset sopivimman tatuointirasvan

Monesti ihmiset miettivät mikä olisi se ehdottomasti parhaiten tatuoinnin jälkihoitoon soveltuva rasva.

Markkinat ovat pullollaan erilaisia vaihtoehtoja ja siksi onkin ymmärrettävää jos rasvan valinnassa törmää haasteisiin. Usein suosituksia kysytään tatuoijilta sekä terveydenhuollon ammattilaisilta.

Tatuointi on haava

Aivan ensiksi haluan hieman avata sitä tosiasiaa, että tatuointi on haava ja sen paraneminen kulkee käsi kädessä onnistuneen haavan hoidon kanssa.

Seuraavassa lainaus terveyskirjaston sivulta ja linkki josta voit lukea lisää haavan ominaisuuksista:

Haavat eroavat toisistaan syntytavan ja sijainnin perusteella. Tyypillisin haava on ihoon jonkin ulkoisen tekijän vaikutuksesta syntyvä vaurio, joka rikkoo ihon muita kudoksia suojaavan kerroksen

https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00215

Koska tatuointi on haava, ensisijaista sen paranemisen kannalta on puhtaanapito. Siksi onkin tärkeää pestä tatuoitu alue päivittäin juoksevalla vedellä kunnes haavapinnat ovat umpeutuneet kokonaan.

Tatuointirasvan funktio on hillitä arpeutumista, jotta iholle kaiverrettu kuva paranisi kauniin tasaiseksi. On tärkeää myös muistaa, että siinä missä liian vähäinen rasvaaminen, myös liiallinen rasvaaminen voi vaikuttaa lopputulokseen ei toivotulla tavalla.

Myös rasvan valinta on tärkeässä roolissa.

Itse suosin apteekin perusrasvoja sillä ne ovat koostumukseltaan yksinkertaisia, hoitavia perusrasvoja. Tatuointeja kannattaa rasvata myös paranemisenkin jälkeen, se tekee iholle hyvää 🙂

Tatuointirasvan valintaan vaikuttavia seikkoja:

Kun mietit itsellesi sopivaa rasvaa, ota huomioon

  • Oma ihotyyppisi, esimerkiksi rasvoittuvassa ihossa on voimakkaampi oman rasvan eli talin tuotanto
  • Allergiat, jos tiedät tai epäilet olevasi allerginen jollekin rasvan aineosalle, on viisaampaa olla käyttämättä sitä rasvaa. Parempi ylipäänsä valita joku muu rasva jos tuoteseloste yhtään epäilyttää.
  • Rasvan hengittävyys. On tärkeää että parantuessaan iho tarvitsee myös ilmaa. Tämän vuoksi kovin paksut tai öljyiset hoitotuotteet saattavat aiheuttaa enemmän ongelmia kuin toivottuja tuloksia.
  • Parasta ennen päivämäärä! Älä käytä kolme vuotta peilikaapissa seissyttä, avattua rasvaa vaikka se olisi samaa tuotetta, jota olet aina käyttänyt.
  • Tatuoinnille on syytä hankkia oma rasvaputeli vain tatuoinninhoitoa varten, älä annostele samasta tuubista esimerkiksi vauvan peppuun.

Henkilökohtaisesti suosittelen käytettäväksi mahdollisimman yksinkertaisia perusvoiteita kuten esimerkiksi:

  • Bepanthen emulsio voide (sininen viiva paketissa), ei salvaa (punainen viiva paketissa); se on useimmille liian paksua ja jättää ihon pinnalle ilmaa huonosti läpäisevän kalvon, joka voi vaikuttaa paranemiseen ei toivotulla tavalla.
  • Carbalan Plus
  • Apobase cream

Näistä linkeistä voit tarkastaa miltä yllämainitut rasvat näyttävät

https://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/epages/KYA.sf/fi_FI/?ObjectID=177178

https://www.nettiapteekki.fi/tuotteet/589/apobase-perusvoiteet/27243/apobase-creme-30-100-g/

https://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/CARBALAN-PLUS-keskirasvainen-perusvoide-eri-kokoja

Markkinoilla on saatavilla huikea määrä erillaisia tatuoinninhoitoon tarkoitettuja rasvoja ja monet niistä ovat hyviä ja tarkoituksenmukaisesti toimivia.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että mitä enemmän haavaan laitettavassa voiteessa on komponentteja, sen korkeampi riski on sille, että se saattaa olla joillekin yksilöille sopimaton ja jopa allergisoiva, eikä näin ollen välttämättä sovi kaikille.

Jos olet epävarma siitä minkä rasvan valitsisit, kannattaa kysyä tatuoijalta suosituksia tai suosia varmoja perusrasvoja joita saa apteekista.

Tässä vielä lopuksi kiinnostava linkki, josta löytyy hyvät nyrkkisäännöt uuden tatuoinnin jälkihoidolle.

https://www.menaiset.fi/artikkeli/lifestyle/kauneus/otitko-uuden-tatuoinnin-varo-ettet-vahingossa-pilaa-sita-muutama

Tatuoimisiin!!!

<3 Olivia Moonchild

Seuraa ja tykkää, kiitos :