Miksi tatuointimessuilla kannattaa käydä?

Miksi tatuointimessuilla kannattaa käydä? Kun menin ensimmäistä kertaa elämässäni tatuointimessuille, olin vielä tatuointialan keltanokka, jolle niin moni asia oli uutta ja ihmeellistä. Olin työskennellyt vasta joitain kuukausia alalla, joten hain vielä omaa suuntaani artistina.

Minun henkilökohtainen ensikosketus tatuointimessuihin oli vuoden 2006 Helsinki Ink Kaapelitehtaalla. Tuntui mahtavalta päästä näkemään ensi kerran artisteja ympäri maailman, tutustua alan uusiin trendeihin sekä usiin markkinoille tulleisiin työvälineisiin.

Linkkejä tapahtumaan: https://www.kaapelitehdas.fi/tapahtumat/2019/helsinki-ink-tatuointimessut

http://www.helsinki-ink.fi/

Miksi siis tatuointimessuilla kannattaa käydä?

Olet ehkä miettinyt seuraavaa tatuointiasi tai kenties ensimmäistäsi? Tämän asian kanssa olen tullut itsekin kamppailleeksi monta kertaa, joten ymmärrän siihen liittyvän pelon ja kenties turhautumisen, mutta myös innostuksen sekä sen jännityksen joka uuden kuvan saamiseen liittyy.

Kenties olet pohtinut tatuoimiseen liittyviä myyttejä tai miten alalle työllistyminen olisi mahdollista? Suuria kysymyksiä, joihin onneksi on olemassa myös vastauksia.

Vielä 2000-luvun alussa tiedon saaminen oli huomattavasti työläämpää kuin mitä se on nyt kun ollaan saavutettu 2020-luku. Aiemmin, sekä perinteisesti alaan liittyvä tieto ja osaaminen on kulkenut tatuoijalta tatuoijalle. Internetin, sekä sosiaalisen median synnyn myötä tietoa on mahdollista löytää paljon, nopeasti ja helposti.

Kuitenkin kun kysymyksessä on tatuoinnit tai ylipäänsä tatuoiminen, kannattaa aina turvautua alan ammattilaiseen mikäli mieltäsi askarruttaa jokin alaan liittyvä kysymys.

Tatuointimessut ovatkin erinomainen paikka tutustua nimenomaan tatuoimiseen ja tatuointeihin liittyvään kulttuuriin sekä sen alalajeihin; tyylit, ideologiat, tekniikat sekä tavat vaihtelevat ympäri maailmaa. Tatuointimessut ovat ikäänkuin tatuointikulttuurien sulatusuuneja, joista on mahdollista saada huikeita inspiraatioita tiedon ja kokemuksen lisäksi.

Siksi erityisesti kansainväliset tatuointimessut ovatkin loistavia paikkoja saada tietoa sekä nähdä huikeita ammattilaisia työssään. Tatuointimessut tarjoavat lisäksi mahdollisuuden keskustella alalla työskentelevien henkilöiden kanssa, kysyä heiltä mielipiteitä sekä tatuoimiseen ja tatuointeihin liittyviä kysymyksiä.

Jos tämä artikkeli on sinusta hyödyllistä ja / tai opettavaista tietoa, jaathan sen myös omassa sosiaalisen median kanavassa?

Voit liittyä myös postituslistalle sivupalkissa olevan lomakkeen avaulla, jolloin saat uusimmasta artikkelista ilmoituksen kätevästi suoraan sähköpostiisi!

10 vinkkiä, miksi kannattaa käydä messuilla asiakkaana:

Seuraavaksi listaan sinulle muutamia hyödyllisiä vinkkejä miksi tatuointimessuilla kannattaa käydä:

 • tutustut tatuointialaan ja saat perspektiiviä omaan tietämykseesi tatuoinneista
 • näät erilaisia tatuoimisen tyylilajeja
 • kansainvälisillä messuilla mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin ympäri maailmaa
 • saat uusia ideoita ja näkökulmia omiin tatuointi-ideoihisi ja niiden aiheisiin
 • kokemus: saman katon alla tapaat isolla voluumilla tatuoituja ihmisiä, sinulla on mahdollisuus kuulla huikeita tatuointitarinoita sekä päästä näkemään tatuointialan sydämeen.
 • mahdollisuus löytää itsellesi sopiva artisti, sekä tavata suosikkiartistejasi ja jutella heidän kanssaan
 • usein messuilla on artisteja jotka työskentelevät koko viikonlopun walk in- meiningillä, eli voit saada hyvinkin suositulta artistilta tatuoinnin ilman viikkojen, jopa kuukausien jonotusaikaa
 • messuilla on aina myynnissä upeita koruja, vaatteita sekä laukkuja, mutta myös artistien upeita limited edition- printtejä joita et muualta todennäköisesti löydä.
 • messuilla on usein tarjolla viihdettä erilaisten esitysten muodossa, joita melko suurella varmuudella et pääse näkemään kovin usein muualla: näitä ovat esimerkiksi burlesque-esitykset sekä friikkishowt, musiikkiesitysten sekä taidekollaasien lisäksi. Taidekollaaseissa usein esiintymislavalle nousee muutamia tatuointialan huippuja työstämään näytösluontoisesti yhteistä taideteosta.
 • Tarrat! Ne vetoavat lähes kaikkiin ja jos jossain niin tatuointimessuilla niitä on saatavilla runsaasti! Tatuoijat usein teettävät messuja varten mainostarroja, joita messuvieraat voivat napsia itselleen muistoksi heidän työskentelypisteistään.

Tatuoija
Photo by Allef Vinicius on Unsplash

Muutama vinkki myös messuilua aloittavalle tatuoijalle:

Street Mirror Expo 2010 Tallinnassa, oli ensimmäinen henkilökohtainen messukokemukseni artistina.

Se oli aivan huikeaa, sillä ensimmäistä kertaa koin millaista messuilla olo oli artistin perspektiivistä. Toki huomasin myös nopeasti, että aika kului järkyttävän nopeasti tatuointeja tehdessä. Messut olivat ohi nopeammin kuin kuvittelinkaan, tai ainakin siltä se tuntui. En sillä reissulla ehtinyt juuri muuta kuin tatuoida.

Onneksi laivamatkalla messuille mennessä sekä tullessa ehti tekemään myös tuttavuutta muihin Suomesta messuille matkanneiden artistien kanssa.

Tatuointimessuilla työskentely on kuitenkin täynnä mahdollisuuksia myös tatuoijalle. On hyvä käydä tutustumassa asiakkaana muutamilla messuilla, jotta saat käsitystä siitä millaista messuilla työskentely pääsääntöisesti voisi olla.

Messuilla asiakkaana kiertely kaikessa rauhassa antaa myös hyviä vinkkejä ja ideoita oman tulevan messupisteen rakentamiseen. Tällä tavoin voit rauhassa suunnitella oman messupisteesi ulkonäköä, toimintasuunnitelmaa sekä mahdollisia mainoslahjoja potentiaalisille asiakkaillesi.

Seuraavassa muutamia vinkkejä joita kannattaa hyödyntää kun työskentelet ensimmäisiä kertojasi messuilla tatuoijana:

 • ensimmäisillä messuilla kannattaa tehdä walk in- tatuointeja ja luoda uusia asiakassuhteita tatuoimisen lisäksi esittelemällä omia töitään; luo keskustelua ihmisten kanssa, kysy voitko olla jotenkin avuksi
 • messuilla kannattaa myös käydä itse kiertelemässä saadaksesi vinkkejä muilta artisteilta esimerkiksi miten he ovat toteuttaneet oman messuständinsä
 • luo kontakteja muihin artisteihin, studioihin, jälleenmyyjiin sekä muihin mahdollisiin yhteistyökumppaneihin eli verkostoidu!
 • tutustu alan tuote uutuuksiin, koneisiin ja väreihin jälleenmyyjien pisteissä
 • Messuilta löytyy huikeita printtejä!! Itselläni on työpisteen seinän koristeena kehyksissä upeita messulöytöjä!
 • Jos messuilla on skaboja, kannattaa laittaa joku tekemistäsi töistä näytille, ei siksi että tavoitteleisit sijoitusta kilpailussa, vaan ensisijaisesti siksi että potentiaaliset asiakkaat näkevät työsi viimeistään lavalla jos ovat kulkeneet ohi työpisteesi huomaamattaan.

Street mirror expo tatuointitatpahtuma
Street Mirror Expo 2010 oli ensimmäinen messukokemukseni tatuoijana.

Näillä eväillä ja vinkeillä, eikun messuille kun sellaisia on tarjolla!

Piditkö lukemastasi? Liittymällä sivupalkissa olevan lomakkeen avulla sähköpostilistalle, saat tiedon uusimmasta artikkelista suoraan sähköpostiisi kun se on julkaistu!

Lue myös: https://mustesielu.com/tatuoijan-ensiaskeleet/

Tatuoimisiin!

<3 Olivia Moonchild

Seuraa ja tykkää, kiitos :