Lemmikki tatuointistudiolla – nämä riskit ovat todellisia.

Photo by Karsten Winegeart on Unsplash

Lemmikki tatuointistudiolla – nämä riskit ovat todellisia. Maailmaan mahtuu monenlaista mönkijää, joista suuri osa asustelee ihmisten keskuudessa lemmikkeinä.

Lemmikkieläimiä on aivan laidasta laitaan aina perinteisistä nelijalkaisista ystävistä, eli koirista ja kissoista, eksoottisempiin vaihtoehtoihin. Jotkut pitävät erityisesti linnuista tai liskoita, jotkut puolestaan viihtyvät terraarioeläinten, kuten hämähäkkien seurassa.

Tatuoitujen ihmisten keskuudessa olen huomannut eläinrakkauden olevan varsin yleinen ilmiö. Tasaisin väliajoin joku laittaakin viestiä kysyäkseen, voisiko hän ottaa koiransa mukaan tatuointisession ajaksi tatuointistudiolle. Olen myös internetin välityksellä törmännyt joihinkin tatuointistudioihin, joissa omat lemmikkikoirat viettävät aikaansa omistajan työstäessä tatuointia asiakkaalleen.

Tosiasia on, että kaikki lemmikit eivät valitettavasti sovellu oleskelemaan tatuointistudiolla, olivat ne miten ihania ja hyvätapaisia tahansa. On toki joitain lemmikkieläimiä joita voi pitää tatuointistudiolla, mutta niiden määrä on rajallinen.

Asiakasviihtyvyyteen, sekä -turvallisuuteen liittyy vahvasti tatuointistudion puhtaus ja hygieniataso, jotka paikalla oleva lemmikki voi tahattomasti sotkea.

Lemmikki tatuointistudiolla – nämä riskit ovat todellisia.

Lemmikit ovat ihania, rakkaita perheenjäseniä. Itseltäni kotoa löytyy kaksi koiraa ja luikero viljakäärme, joten ymmärrän erittäin hyvin tunnesiteen joka muodostuu sinun ja lemmikkisi välille. On kuitenkin joitain huomionarvoisia seikkoja, joiden perusteella lemmikin vieminen tatuointistudiolle ei valitettavasti ole soveliasta tai turvallista, vaikka kuinka sydäntä särkevää karvakasan kotiin jättäminen tatuoimisen ajaksi onkaan.

Lemmikit joista varisee karvaa ja hilsettä, kuten muuan muassa koirat, kissat ja kanit esimerkiksi, laskevat merkittävästi tatuointistudion puhtautta sekä hygieniatasoa. Osa tatuointistudion asiakkaista voivat myös olla joko yliherkkiä tai jopa allergisia.

On myös hyvä huomioida, että nämä nelijalkaiset ystävämme kulkevat kaikkialla niin sanotusti paljain jaloin ja kuljettavat tassukarvoissaan sekä anturoissaan potentiaalisia taudinaiheuttajia, kuten bakteereita ja sieniä. Haavaan joutuessaan ne voivat aiheuttaa ikävän tulehduksen. Myös jotkin ulkoloiset, kuten kirput voivat tarttua myös ihmisiin.

Lisäksi koiran suussa voi asustella koiralle harmiton Capnocytophaga canimorsus -bakteeri. Ihmiselle se kuitenkin on vaarallinen haavaan joutuessaan sillä se voi aiheuttaa haavatulehduksen ja jopa aivokalvontulehdusta.

Lisä aiheesta: https://www.tehylehti.fi/fi/terveys/lemmikki-voi-tartuttaa-taudin-omistajaansa

Photo by serjan midili on Unsplash
Photo by serjan midili on Unsplash

Pelko on inhimillinen tekijä

Taudinaiheuttajat tai allergiat eivät ole ainoita seikkoja, joiden vuoksi lemmikkien pitäminen tatuointistudiolla on vähintäänkin kyseenalaista. Lisäksi on otettava huomioon sellainen inhimillinen tekijä kuin pelko, jopa fobia eli hallitsematon pelkotila.

Koskaan ei voi tietää ennalta onko henkilöhistoriassa eläimiin liittyviä traumaperäisiä kokemuksia. Esimerkikisi kynofobia eli koiriin kohdistuva pelko on vakava asia, vaikka tästä pelosta aikuisväestö harvemmin kärsiikin. Tästä vaivasta kärsivä henkilö voi koiran kohdatessaan laukaista koirassa ei toivotun reaktion vahingossa, joka puolestaan kiihdyttää henkilön pelkotilaa entisestään, vaikka todellisuudessa koira tulisi vain ystävällisesti tervehtimään.

Asiaa kannattaa myös pohtia lemmikin kannalta. Oma koti on aina lähtökohtaisesti lemmikille kaikkein turvallisin ja stressivapain paikka.

Aiheesta fobiat lisää : https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_fobioista

sekä : https://www.is.fi/terveys/art-2000000456757.html

Tärkeää on myös ymmärtää, erityisesti jos lemmikki saa vapaasti liikkua tatuointiliikkeen tiloissa, että se asettaa myös työvälineistön riskiin. Ei pelkästään hygienia aspektin vuoksi, vaan myös siksi, että innostuessaan ne saattavat vahingossa tuhota kalusteita ja / tai työvälineitä ja -koneita.

Puhtaus, korkea hygieniataso ja turvallisuus ovat hyvän tatuointikokemuksen merkittäviä osatekijöitä, sekä tärkeässä roolissa hyvän ja ammattitaitoisen asiakaspalvelun kannalta. Siksi onkin järkevämpää järjestää lemmikillesi hoito tatuoimisen ajaksi. Tällöin voit itse keskittyä rauhassa tatuoimiseen ja / tai sen ottamiseen, kun voit olla rauhallisin mielin siitä, että karvakaverista pidetään hyvää huolta vaikka tunnit hieman venyisivätkin.

Kiinnostava aihe? Olisin super iloinen jos jakaisit tämän artikkelin some-jakopainikkeilla myös omaan sosiaalisen median kanavaasi!

Mikä lemmikki sopisi parhaiten tatuointistudiolle?

Vaikka lähtökohtaisesti tatuointiliikkeellä lemmikin pitäminen ei ole se paras mahdollinen ratkaisu, on kuitenkin joitain lemmikkejä jotka soveltuvat myös näihin tiloihin mukisematta.

Jotta lemmikki voisi oleilla sekä itselleen, että ympäristölleen turvallisesti, pitäisi sitä varten olla eristetty tila johon muut kuin työntekijät eivät pääsisi käsiksi. Lisäksi lemmikin tulisi olla hypoallergeeninen eli sellainen joka aiheuttaa minimaalisesti allergisia reaktioita. Myös muutoin neutraali olemus katkoo siivet mahdollisilta pelkotiloilta.

Terraario ja akvaariolemmikit ovat pääsääntöisesti hypoallergeenisiä ja omaan tilaansa eristettyjä, joten ne ovat oivallisia vaihtoehtoja tatuointistudiolla pidettäviin lemmikkieläimiin. Niidenkin kohdalla on toki puhtaussyistä huolehdittava siitä, että altaiden siivoustoimet ja ruokinta olisi paras tehdä aukioloaikojen ulkopuolella ja ettei allasta ole sijoitettu suoraan työskentelypisteen yhteyteen.

Photo by Renate Helgerud on Unsplash
Photo by Renate Helgerud on Unsplash

Nämä lemmikit ovat soveliaita, jopa mielestäni rauhoittavia vaihtoehtoja tatuointistudiolle:

  • akvaario kalat
  • akvaario ravut
  • pienet terraario liskot
  • kilpikonnat

Nämä lemmikit ovat terraarion asukkeja, mutta voivat aiheuttaa pelkoa:

  • käärmeet
  • hämähäkit
  • hyönteiset

Näiden vinkkien avulla edesautat tatuointisi paranemista lemmikkitaloudessa:

Yhtälailla kuin tatuointistudiolla ollessa, myös se kotona asusteleva lemmikki voi asettaa tuoreen tatuointisi riskiin. Tässä vielä muutama hyödyllinen vinkki, joiden avulla voit minimoida innokkaan lemmikin tarjoaman ”hoitoavun” sekä edesauttaa tatuointisi paranemista lemmikkitaloudessa.

  • suojaa tuore tatuointisi pitkähihaisella, ei hankaavasta materiaalista tehdyllä vaatteella kunnes haavapinnat ovat ummessa. Näin estät lemmikkiäsi edes epähuomiossa nuolaisemasta haavaa.
  • Älä anna lemmikkisi nuolla tatuointiasi
  • Pese kätesi huolellisesti kun olet rapsutellut tai käsitellyt lemmikkiäsi ja lisäksi ennen kun hoidat tatuointiasi
  • Älä anna lemmikkisi nukkua samassa sängyssä kun haavapinnat tatuoinnissasi ovat vielä auki
  • Vaihda puhtaat lakanat ja varaa tatuointisi pesuun puhdas nukkaamaton pyyhe
  • Jollet ole liima-aineille tai laastareille allerginen, voit käyttää haavan suojaamiseen esimerkiksi Tegaderm- Mepore film- tai Subrasorb haavakalvoa parin ensimmäisen päivän ajan tatuoimisesta.

Lue myös: https://mustesielu.com/flunssa-ja-tatuointiaika/

Saadaksesi tiedon uusimmasta artikkelista suoraan sähköpostiisi, voit tilata viikkokirjeen sivupalkin kautta olevasta tilauslomakkeesta.

Tatuoimisiin!!!

<3 Olivia Moonchild

Seuraa ja tykkää, kiitos :