Flunssa ja tatuointiaika. Miten flunssa voi haitata tatuoinnin ottamista?

muista pestä kädet

Flunssa ja tatuointiaika. Miten flunssa voi haitata tatuoinnin ottamista? Kuvitellaan, että sinulla on varattuna tatuointiaika suosikki artistillesi. Olit ehkä missannut edellisen kerran tiedotukset, jolloin hän kauppasi vapaita aikojaan ja vasta useita kuukausia myöhemmin pääsit vihdoin jonotuslistalle. ”Jess!” Nyt se aika on varattu muutaman kuukauden päähän. Suunnitelma valmiina odotat pääsyäsi kauan kaivattuun tatuointiaikaasi juuri sille artistille, jonka olet unelmoinut toteuttavan tatuointisi.

Juuri kun varattuun aikaasi on enää hetki odotusaikaa jäljellä, sairastut kevätflunssaan. Olet jo odottanut innokkaana kuukausia pääsyä tatuoijallesi, joten sairastuminen juuri nyt ei todellakaan kuulunut suunnitelmiin.

Sairastuminen pudottaa kehon valmiuksia taistella taudinaiheuttajia vastaan. Se ei pelkästään siis aseta tatuoinnin ottajaa riskiin, mutta myös vaarantaa muiden tatuointistudiolla olevien asiakkaiden, sekä tatuoijien terveyden tarpeettomasti.

Kausiflunssat ovat viruksen aiheuttamia riesoja, jotka helposti tarttuvat ihmisestä toiseen sosiaalisessa kanssakäymisessä. Meillä suomalaisilla on geneerisesti ollut sellainen tapa, että pikkuinen nuhahan ei estä normaalia toimintaa kuten töissä käymistä, kavereiden näkemistä tai tatuointiaikaan tuloa normaalisti. https://fi.wiktionary.org/wiki/geneerinen

Valitettavasti toisen pikkunuha voi olla jollekulle toiselle vaiva, joka voi pahimmillaan vaatia sairaalahoitoa, tai jopa hengen. Esimerkiksi influenssaa vastaan voi nykyään rokottautua, mutta ennen rokotteen kehittämistä tauti vaati lukuisia ihmishenkiä ja on edelleen vaiva johon on syytä suhtautua vakavasti.

Aiheesta lisää THL:n sivuilta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset

Joskus syntyy uusia tauteja, jotka voivat ominaisuuksiltaan alkuun vaikuttaa perusflunssalta, mutta ovatkin mukautuvaisempia ja äkäisiä tarttumaan. Kun tällaiset helposti tarttuvat ja voimistuvat pöpöt pääsevät leviämään yhteiskunnassa, niistä voi muodostua epidemioita tai jopa pahimmaillaan pandemioita mikäli ne pääsevät leviämään maailmanlaajuisesti. https://fi.wikipedia.org/wiki/Pandemia

Flunssassa tai ylipäänsä kipeänä ei pidä tulla ottamaan tatuointia, koska:

Oli kysymys mistä tahansa, tuntematon on poikkeuksetta pelottavaa. Erityisesti jos tuntematon on oikea uhka, joka asettaa terveyden riskiin niin yksilötasolla, kuin yhteiskunnassa. Esimerkiksi vuonna 2020 WHO on julistanut maailmanlaajuiseksi levinneen COVID-19 koronaviruksen pandemiaksi, ja tällä on ollut suuria vaikutuksia yhteiskunnan eri osa-alueilla.

Se että tatuointiaikasi ei toteudukaan esimerkiksi sairastumisen myötä, harmittaa varmasti! Onhan sitä suunniteltu ja odotettu jo kauan. Kuitenkin, terveydestä huolehtiminen on aina ensisijaista.

Terveenä kehon vastustuskyky on korkeampi ja näin ollen mahdollinen komplikaatio- ja tulehdusriski alhaisempi. Vaikka olisit sairastunut vain nuhaan tai perusflunssaan, ole reilusti yhteydessä tatuoijaasi ja sovi uusi ajankohta tatuointisi toteuttamiselle. Jo tatuointisi paranemisen kannalta on tärkeää, että tulet aikaasi terveenä.

Flunssa voi haitata tatuoinnin ottamista. Kipeänä tatuoinnin ottaminen voi olla normaalia kivuliaampaa,se voi viedä enemmän voimia sekä vaikeuttaa haavan paranemisprosessia. Lisäksi flunssan jälkeen on aina mahdollista saada jokin jälkitauti, joka voi vaikeuttaa tatuoinnin paranemista ennestään.

Myös siinä tapauksessa, että epäilet olleesi tekemisissä jonkun sellaisen kanssa, joka on sairastunut vakavaan tartuntatautiin, tai jos lähipiiriisi kuuluu henkilöitä joiden perussairaudet ja terveydentila asettavat heidät riskiryhmään kuuluviksi, siirrä aikaasi ja ole tarvittaessa yhteydessä terveydenhuollon ammattilaisiin.

Mikäli riskinä on saada tarttuva tauti tai tartuttaa se eteenpäin, on aina paras ratkaisu siirtää tatuointiaikaasi.

Tatuointistudiossa puhtaus ja korkeatasoinen hygienia, ovat osa päivittäistä rutiinia. Ammattitatuoijat ovat työssään tottuneet työskentelemään aseptisesti, eli toimimalla tavoilla, jotka ehkäisevät ja estävät infektioiden syntymistä. Työskennellessään tatuoija on jatkuvasti tekemisissä muun muassa veren ja kudosnesteen kanssa, joten suojaustoimet, hygieninen työskentely sekä studion puhtaus ovat turvallisen tatuointikokemuksen peruspilareita.

Pandemiatilanteissa valveutuneet studiot seuraavat aktiivisesti julkisen sektorin tiedotteita ja lisäävät varotoimenpiteitä, sekä korostettua puhtautta , jotta tilanteesta huolimatta sinun olisi mahdollisimman turvallista tulla tatuointiaikaasi. Tarvittaessa ja poikkeustilanteen niin vaatiessa, tatuointistudio voi hetkellisesti sulkea toimintansa ja / tai siirtyä suljettujen ovien käytäntöön. Tämä tarkoittaa sitä, että palvelu on edelleen saatavilla, mutta ainoastaan ajanvarauksella.

Tatuointistudiot ja tatuoijat tiedottavat omissa somekanavissaan varotoimenpiteistä poikkeustilan aikana, joten kannattaa seurata esimerkiksi oman tatuoijasi sosiaalista mediaa.

Jos joet tämän artikkelin hyödylliseksi tai informatiiviseksi, muistathan jakaa sen myös omassa somessasi?

Lue myös: https://mustesielu.com/nain-valtat-nama-virheet-ensimmaista-tatuointiasi-valitessasi/

Näiden neuvojen avulla pystyt itse hillitsemään muuan muassa flunssan leviämistä omalla toiminnallasi:

On onneksi erilaisia keinoja ehkäistä tartuntatauteja tarttumasta, oli kysymyksessä sitten kausiflunssa tai jokin muu ihmisestä toiseen siirtyvä riesa. Esimerkiksi vuonna 2020 puhjenneen covid-19 ennaltaehkäisyn kulmakiviksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksesta ovat muodostuneet korostettu käsihygienia, sekä sosiaalinen eristäytyminen.

Myös hengityssuojainten käyttöä suositellaan, oikeaoppisen yskimisen ohella. Hengityssuojaimet , eli kasvomaskit, eivät varsinaisesti estä viruksia tarttumasta, mutta ne vähentävät merkittävästi kasvojen koskettelua. Tämä vähentää tiedostamatonta mahdollisten taudinaiheuttajien leviämistä käsien kautta pinnoille, joista ne voivat siirtyä eteenpäin. Lisäksi toimiakseen tarkoituksenmukaisella tavalla, maskit on puettava oikein.

Kasvomaski on puettu oikein kun maskissa oleva metallilanka kulkee nenäluun ylitse silmien alapuolelta, maskin sangat ovat vedetty korvien taakse ja alalaita on reilusti leuan alla kuten alla olevassa kuvassa.

pue kasvomaski oikein

Oikein puettuna kasvomaski peittää reilusti ja mahdollisimman tiiviisti hengitysaukot alleen.

Korostettu käsihygienia tarkoittaa sitä, että kädet tulisi pestä useita kertoja päivässä vedellä ja saippualla siten, että saippuan vaahdotus käsissä ennen huuhtelua kestäisi minimissään 20 sekuntia. Tällä tavoin voita varmistua siitä, että kädet ovat kauttaaltaan käsitelty saippualla ja mahdolliset tartunnanaiheuttajat peseytyvät ihon pinnalta. Saippupesun lisäksi on hyvä käyttää myös käsien desinfiointihuuhteita tukemaan pesun tuomaa puhtautta.

Poikkeustilan aikana tatuointistudioissa usein on rajoitetut toimintaohjeet. Jos olet itse terve, et ole altistunut tartuntataudille, eikä lähipiirissäsi ole riskiryhmään kuuluvia henkilöitä tatuointiaikasi on todennäköisesti voimassa. Tatuointistudio tai tatuoijasi on oletettavasti sinuun yhteydessä, mikäli aikaasi joudutaan siirtämään muuttuneen tilanteen vuoksi.

Näin toimit oikein, kun tulet tatuointiaikaasi poikkeustilanteessa:

  • Tule paikalle terveenä, mikäli olet edes nuhainen on syytä siirtää aikaasi suosiolla
  • Tule yksin. Tukijoukot tulee jättää suotuisempaan ajankohtaan sosiaalisten kontaktien minimoimiseksi
  • Pukeudu hengityssuojaimeen. Useimmat tatuointistudiot tarjoavat kertakäyttöisen vierailusi ajaksi, mutta kannattaa varautua omalla kasvomaskilla mikäli mahdollista
  • Pidä kasvomaski paikoillaan koko vierailusi ajan, poikkeuksena ruokailu, jolloin noudata riittävää etäisyyttä kanssaihmisiin
  • Pese käsiäsi usein ja käytä käsidesifiointiainetta. Useimmat tatuointistudiot ovat huolehtineet siitä, että käsidesinfiointiaineet ovat myös asiakkaille helposti saatavilla
  • Seuraa tatuointistudiosi ja / tai tatuoijasi tiedottamista heidän kanavissaan ja ole itse tarvittaessa yhteydessä suoraan tatuoijaasi esimerkiksi sähköpostitse

Lue myös: https://mustesielu.com/nailla-vinkeilla-valitset-sopivimman-tatuointirasvan/

Haluatko tietää ensimmäisenä kun seuraavan kerran uusi artikkeli julkaistaan? Liity postituslistalle sivupalkista niin saat tiedon suoraan sähköpostiisi!

Tatuoimisiin!!

<3 Olivia Moonchild

Seuraa ja tykkää, kiitos :